Hoe lang tiramisu bewaren? Je leest het hier!
Tiramisu bewaren
Heb je een heerlijke tiramisu gemaakt? Dan kun je die het beste in de koelkast bewaren. Tiramisu is niet heel gemakkelijk te bewaren door de ingrediënten, dus eigenlijk zou ik het gewoon zo snel mogelijk opeten.
Hoe weet je of je tiramisu niet meer goed is?
Wanneer je ziet dat de mascarpone waterig is geworden, of dat het een beetje zuur ruikt, weet je dat je tiramisu niet meer goed is.
Op zoek naar een lekker tiramisurecept?
Klassieke tiramisu
Tiramisu met pistache
Tiramisu in glaasjes (en zonder ei)
Hoe bewaren?
Bewaar je tiramisu altijd in de koelkast.
In de klassieke recepten zitten rauwe eieren en je gebruikt mascarpone. Deze ingrediënten bederven buiten de koelkast.
Dek je schaal met de tiramisu af met vershoudfolie of bewaar het in een bewaardoos.
In de koelkast blijft het ongeveer één tot drie dagen goed. Na twee dagen worden de lange vingers of savoiardi wel een stuk zachter, daar moet je rekening mee houden.
Invriezen?
Je kunt tiramisu ook invriezen, dan blijft het ongeveer een maand goed.
Ik vind wel dat de tiramisu een beetje een andere textuur krijgt na het invriezen en het heeft daarom ook niet mijn voorkeur.
Haal de tiramisu uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast of op het aanrechtblad. Laat het niet ontdooien op een hele warme plek, zoals bij de verwarming of naast het fornuis. Hierdoor wordt het snel waterig. Of eet de tiramisu lekker als ijs.
Eenmaal ontdooide tiramisu kun je het beste dezelfde dag opeten en niet nog langer bewaren in de koelkast.
Hoe lang kun je tiramisu bewaren?
Heb je tiramisu over? Dit is de houdbaarheid:
In de koelkast: één tot maximaal drie dagen
In de vriezer: één maand
Dit is de houdbaarheid voor verse tiramisu. Heb je gekochte tiramisu uit de supermarkt? Dan kun je de tht-datum aanhouden die op de verpakking staat. De houdbaarheid is dan een stuk langer, door het gebruik van conserveringsmiddel.