Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Oosterse kip met rijst
Hartig

Oosterse kip met rijst

25 november 202031 augustus 2022 12 comments

Recept voor Oosterse kip met rijst. Eenvoudig om te maken & natuurlijk super lekker!

Mmmjam, sweet & spicy kip met pandanrijst. Voor mij past pandanrijst altijd perfect bij dit soort Oosterse gerechten. Een beetje plakkerig en een zachte smaak en de rijst ruikt al zo lekker als je hem gaat koken. Deze Oosterse kip heb je zo gemaakt en is heel lekker met een frisse salade met ingelegde komkommer.

Direct naar recept

Oosterse kip met rijst

Altijd fijn om gerechten te maken die je in een kom kunt serveren. Lekker op de bank, kom op schoot en een leuke serie aan op tv. En een voordeel van dit gerecht is dat je maar weinig afwas hebt na het maken, ik heb echt een hekel aan afwas, dus dat is ook niet geheel onbelangrijk.

oosterse kip met rijst

De kip breng je eerst een op smaak met een beetje zout en peper, dan bedek je de stukjes met een laagje maïzena en bak je ze in een beetje olie in een pan. Daarna doe je ze bij de saus en hierdoor krijgt de kip een heerlijk laagje plakkerige saus eromheen, want de saus wordt opgenomen door de maïzena.

oosterse kip met rijst

Deze Oosterse kip met rijst is heel lekker met een frisse komkommersalade.

Je kunt de kip een paar dagen bewaren in koelkast. Of vries een paar porties in (paar maanden goed in de vriezer), dan heb je binnen een mum van tijd een lekker gerecht op tafel staan.

Ingrediënten en bereiden:

oosterse kip met rijst

Oosterse kip met rijst

www.volgdekruimels.nl
Recept voor het maken van een rijstgerecht met heerlijke kip.
4.63 van 61 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereiding 10 min
Bereiding 25 min
Totaal 35 min
HOEVEELHEID: 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300-400 gram kipfilet
  • zout en peper
  • 2 eetlepels maïzena
  • 400 gram rijst
  • 3 tenen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 250 ml water
  • beetje limoensap
  • bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • olie (om in te bakken)

Instructies
 

  • Snijdt de kip in stukken, strooi er een beetje zout en peper over en bedek ze met een laagje maïzena. 
  • Verhit olie in een pan en bak de stukjes kip tot ze gaar zijn en een beetje goudbruin zijn geworden.
  • Haal de kip uit de pan en laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier o.i.d..
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Begin ondertussen met de saus. Rasp de knoflook en gember fijn, verhit een beetje olie in een pan en doe de rasp van de knoflook en de gember erbij.
  • Voeg de sojasaus, de zoete ketjap, de basterdsuiker, chilipoeder, het water en de limoensap toe. Verhit de saus tot het kookt en laat even doorkoken tot het in gaat dikken.
  • Op het moment dat de saus dikker wordt, voeg je de kip toe aan de saus. Laat het nog een paar minuten koken tot het een kleverige saus is geworden.
  • Verdeel de rijst en de kip over de kommen. Snijdt wat bosuitjes in ringen en strooi deze met de sesamzaad over de kip en rijst. 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten!

oosterse kip met rijst

Naar de receptenindex!

kiprijst

Related Posts

Tartelettes met frambozen
Tartelettes met frambozen
Pittige komkommer met crispy chili
Pittige komkommer met crispy chili
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier

Berichtnavigatie

Witte chocolademousse met kokos
Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen

12 comments

  1. Lodi schreef:
    29 november 2017 om 15:10

    oe dit is zeker lekker zeg! Ziet er heel goed uit en die weinig afwas spreekt me ook wel aan.

    Beantwoorden
  2. nicole schreef:
    29 november 2017 om 15:25

    Oh, wil zo een vork pakken en aanvallen. Wat ziet het er lekker uit!

    Beantwoorden
  3. Eva schreef:
    29 november 2017 om 15:39

    Dat ziet er zo lekker uit! Maak ik ook eens klaar

    Liefs, Eva

    Beantwoorden
  4. Kool Family schreef:
    29 november 2017 om 15:50

    Mooie food-fotografie! Ziet er echt heerlijk uit..

    Beantwoorden
  5. Melissa krijns schreef:
    29 november 2017 om 16:26

    Ziet echt super lekker weer uit. Zelf alleen nooit echt dol op rijst.

    Beantwoorden
  6. Kristof schreef:
    30 november 2017 om 08:49

    Heel simple gerechtje maar je foto’s maken het helemaal goed. Ik krijg er direct zin in!

    Beantwoorden
  7. Bryan schreef:
    30 november 2017 om 19:16

    Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen maken! Hopelijk lukt het me. Want een keukenprins ben ik niet.

    Beantwoorden
  8. Gemma schreef:
    1 december 2017 om 08:27

    Wederom een recept dat er weer lekker uitziet!

    Beantwoorden
  9. Sjef schreef:
    5 november 2020 om 13:04

    Sojasaus. De zoute, of de zoete?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      5 november 2020 om 13:28

      Zoute! Mocht je denken dat het dan te zout wordt, zou je eerst de helft kunnen doen en dan later aanvullen als dat nodig is.

      Beantwoorden
  10. Brechtsje schreef:
    10 november 2020 om 10:46

    Wat bedoel je met 1 cub water? Hoeveel is dat?

    Beantwoorden
  11. Chantal schreef:
    15 november 2021 om 16:58

    Heerlijk recept!! Inmiddels al meerdere keren gemaakt en het was steeds een succes.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Gestoomde bao buns
Kruimeldeeg recept (basisrecept)

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved