Recept voor Oosterse kip met rijst. Eenvoudig om te maken & natuurlijk super lekker!
Mmmjam, sweet & spicy kip met pandanrijst. Voor mij past pandanrijst altijd perfect bij dit soort Oosterse gerechten. Een beetje plakkerig en een zachte smaak en de rijst ruikt al zo lekker als je hem gaat koken. Deze Oosterse kip heb je zo gemaakt en is heel lekker met een frisse salade met ingelegde komkommer.
Oosterse kip met rijst
Altijd fijn om gerechten te maken die je in een kom kunt serveren. Lekker op de bank, kom op schoot en een leuke serie aan op tv. En een voordeel van dit gerecht is dat je maar weinig afwas hebt na het maken, ik heb echt een hekel aan afwas, dus dat is ook niet geheel onbelangrijk.
De kip breng je eerst een op smaak met een beetje zout en peper, dan bedek je de stukjes met een laagje maïzena en bak je ze in een beetje olie in een pan. Daarna doe je ze bij de saus en hierdoor krijgt de kip een heerlijk laagje plakkerige saus eromheen, want de saus wordt opgenomen door de maïzena.
Deze Oosterse kip met rijst is heel lekker met een frisse komkommersalade.
Je kunt de kip een paar dagen bewaren in koelkast. Of vries een paar porties in (paar maanden goed in de vriezer), dan heb je binnen een mum van tijd een lekker gerecht op tafel staan.
Ingrediënten en bereiden:
Oosterse kip met rijst
www.volgdekruimels.nlIngrediënten
- 300-400 gram kipfilet
- zout en peper
- 2 eetlepels maïzena
- 400 gram rijst
- 3 tenen knoflook
- 2 centimeter verse gember
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 250 ml water
- beetje limoensap
- bosuitjes
- 1 eetlepel sesamzaad
- olie (om in te bakken)
Instructies
- Snijdt de kip in stukken, strooi er een beetje zout en peper over en bedek ze met een laagje maïzena.
- Verhit olie in een pan en bak de stukjes kip tot ze gaar zijn en een beetje goudbruin zijn geworden.
- Haal de kip uit de pan en laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier o.i.d..
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Begin ondertussen met de saus. Rasp de knoflook en gember fijn, verhit een beetje olie in een pan en doe de rasp van de knoflook en de gember erbij.
- Voeg de sojasaus, de zoete ketjap, de basterdsuiker, chilipoeder, het water en de limoensap toe. Verhit de saus tot het kookt en laat even doorkoken tot het in gaat dikken.
- Op het moment dat de saus dikker wordt, voeg je de kip toe aan de saus. Laat het nog een paar minuten koken tot het een kleverige saus is geworden.
- Verdeel de rijst en de kip over de kommen. Snijdt wat bosuitjes in ringen en strooi deze met de sesamzaad over de kip en rijst.
oe dit is zeker lekker zeg! Ziet er heel goed uit en die weinig afwas spreekt me ook wel aan.
Oh, wil zo een vork pakken en aanvallen. Wat ziet het er lekker uit!
Dat ziet er zo lekker uit! Maak ik ook eens klaar
Liefs, Eva
Mooie food-fotografie! Ziet er echt heerlijk uit..
Ziet echt super lekker weer uit. Zelf alleen nooit echt dol op rijst.
Heel simple gerechtje maar je foto’s maken het helemaal goed. Ik krijg er direct zin in!
Ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker eens proberen maken! Hopelijk lukt het me. Want een keukenprins ben ik niet.
Wederom een recept dat er weer lekker uitziet!
Sojasaus. De zoute, of de zoete?
Zoute! Mocht je denken dat het dan te zout wordt, zou je eerst de helft kunnen doen en dan later aanvullen als dat nodig is.
Wat bedoel je met 1 cub water? Hoeveel is dat?
Heerlijk recept!! Inmiddels al meerdere keren gemaakt en het was steeds een succes.
Heerlijk!