Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Gevulde eieren maken (klassiek)
Basisrecepten (hartig)

Gevulde eieren maken (klassiek)

6 maart 20232 maart 2023 Leave a comment

Gevulde eieren maken? Lees hier het recept!

Gevulde eieren lijken misschien een beetje ouderwets, maar dat zijn ze zeker niet. Je kunt ze in allerlei variaties maken en dat maakt ze eigenlijk ook zo leuk.

Dit is een recept voor de klassieke gevulde eieren, maar ik geef je ook een paar tips om te variëren.

Direct naar recept

Gevulde eieren

Gevulde eieren zijn altijd goed bij een borrel, feestje, tijdens de feestdagen of gewoon omdat je er zin in hebt.

Ze worden al generaties lang gemaakt, maar ook nu blijven ze populair. Tegenwoordig zie je wel allerlei lekkere varianten, zoals met zalm of allerlei specerijen, maar ook de klassieke met kerrie blijven langskomen.

gevulde eieren

Dit schaaltje heb ik gevonden in een kringloop.

Mijn gevulde eieren recept

Dit recept maak ik echt al super lang en het blijft lekker.

Ik gebruik altijd kerriepoeder en gerookte paprikapoeder als specerijen, naast peper en zout natuurlijk. Gerookte paprikapoeder, in een blikje, is een beetje scherp en het rokerige geeft net wat meer smaak. Je kunt ook ‘gewone’ paprikapoeder gebruiken, deze is vaak wat zoeter.

In de vulling doe ik fritessaus en geen mayonaise, dat vind ik vaak te vet.

Gevulde eieren maken

Gevulde eieren maken is echt heel simpel. Je kookt de eieren, halveert ze en maakt een vulling met de eidooiers. Dat is het eigenlijk!

Nog een paar tips:

Laat de eieren goed schrikken in koud water na het koken. Dan kun je ze gemakkelijker pellen.
Gebruik verse eieren, ook weer omdat verse eieren gemakkelijker zijn om te pellen.
Je kunt de vulling maken met een mixer met garde of met een vork. Het gladste resultaat krijg je met een mixer.
Blijf proeven. De sterkte van specerijen ha

gevulde eitjes

Lekkere variaties

Met gevulde eitjes kun je heel gemakkelijk variëren. Probeer gewoon wat uit, gebruik smaken die je lekker vindt en die goed bij elkaar passen en dan komt het wel goed.

Gebruik andere kruiden en specerijen.

Ik gebruik het liefste kerriepoeder en gerookte paprikpoeder voor de gevulde eieren (en natuurlijk peper en zout), maar je kunt allerlei specerijen gebruiken.

Qua kruiden gebruik ik meestal bieslook en platte peterselie.

Wil je ze minder vet maken?

Vervang dan (een gedeelte) van de mayonaise of fritessaus met Griekse yoghurt. De yoghurt zorgt ook nog voor een frisse smaak.

Nog meer variaties?

Het is ook erg lekker om er een beetje roomkaas door te doen. Of om ze te combineren met een beetje gerookte zalm. Houd het dan smaken van de kruiden en specerijen wat rustiger, anders overheerst dat vooral en niet de zalm.

Kappertjes, een stukje ansjovis of zongedroogde tomaatjes zijn er ook erg lekker door.

Hier vind je nog meer recepten voor gevulde eieren:

Gevulde eieren met miso
Roze eieren

gevulde eieren recept

Bewaren

Gevulde eieren kun je helaas maar kort bewaren. Ongeveer een dag blijven ze goed in de koelkast.

Wil je ze van tevoren maken?

Kook dan de eieren, halveer de eieren en haal het eigeel eruit. Maak de vulling en bewaar deze apart, bijvoorbeeld in een spuitzak. Op de dag van serveren, of vlak van tevoren, vul je de eieren. Dan zijn ze het lekkerste.

Lees hier nog meer over het bewaren van eieren.

gevulde eieren maken

Gevulde eieren

www.volgdekruimels.nl
Recept om klassieke gevulde eieren te maken.
5 van 2 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Totaal 25 min
HOEVEELHEID: 12 hapjes

Equipment

  • 1 Pan
  • Kom of kleine beslagkom
  • Mixer met garde (optioneel)
  • Spuitzak met spuitmondje (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 3 eetlepels mayonaise of fritessaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0,5 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • peper en zout
  • paar takjes platte peterselie en/of bieslook

Instructies
 

  • Kook de eieren in 8 tot 10 minuten tot ze hard zijn. Laat ze schrikken in koud water en laat ze helemaal afkoelen.
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden. Maak je mes na elk ei schoon, anders krijg je stukjes eidooier op de eieren en dat ziet er minder mooi uit.
  • Haal het eigeel eruit en doe dit in een kom. Doe de mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder, peper en zout (naar smaak) erbij.
  • Ik mix het altijd met een mixer en garde, dan krijg je een mooi luchtig mengsel zonder stukjes, maar je kunt het ook roeren met een vork.
  • Proef het mengsel en voeg eventueel nog meer specerijen toe. Doe de vulling dan in een spuitzakje en spuit een beetje vulling in elk half ei. Je kunt dit ook met een lepel doen.
  • Doe er nog wat extra paprikapoeder en kerriepoeder op en versier met nog wat peterselie. Serveer direct.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

Naar de receptenindex!

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies
Citroen meringue taartjes
Citroen meringue taartjes

Berichtnavigatie

Fudge met rozenwater
Ultieme chocolate chip cookies recept

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Traditionele Groningse poffert
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved