Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Wat is zwarte knoflook?
Informatief

Wat is zwarte knoflook?

7 februari 20235 februari 2023 Leave a comment

Lees hier alles over zwarte knoflook.

Wat is zwarte knoflook?

Zwarte knoflook is gefermenteerde knoflook. Door het fermentatieproces is de knoflook zwart geworden. Een bol knoflook wordt ongeveer twee tot drie weken in een oven verwarmd voor het fermentatieproces.

Tijdens het fermentatieproces verandert niet alleen de kleur van de knoflook van wit naar zwart, maar krijgt het ook een andere smaak en textuur. Het is zachter qua smaak dan gewone knoflook, de knoflooksmaak is minder sterk. De smaak is wat zoeter en lijkt een beetje op soja en balsamico. De structuur is veel zachter en een beetje plakkeriger.

Je kunt een zwarte knoflookbol ook zelf maken, maar hiervoor moet je een oven of rijstkoker lang aan laten staan. Dit kost veel energie en hierdoor is het goedkoper om de knoflook te kopen.

zwarte knoflook

Waarvoor zwarte knoflook gebruiken?

Als je fan bent van de kookboeken van Ottolenghi, dan ben je dit vast al een keer tegengekomen.

Zwarte knoflook kun je gebruiken zoals normale knoflook, maar de knoflooksmaak is dus een stuk minder. Het geeft je gerecht wat meer een umami-smaak.

Het is heel geschikt voor sauzen en dips, zoals aioli, vinaigrette of mayonaise. Doordat de structuur zachter is, is het ook gemakkelijk smeerbaar. Hierdoor is het ook erg lekker als marinade.

Door de zachte smaak zou je het zelfs zo kunnen eten.

Hoe bewaren?

Bewaar je zwarte knoflook buiten de koelkast zolang je nog niet hebt geopend. Na opening kun je het beste in de koelkast bewaren, in een afgesloten bakje.

zwarte knoflook kopen

Waar zwarte knoflook kopen?

Zwarte knoflook is online gemakkelijk te verkrijgen, maar in een fysieke winkel helaas niet.

Je verwacht het misschien niet, maar ik koop mijn zwarte knoflook meestal bij de Xenos. De Xenos heeft best een leuke afdeling met allerlei etenswaren, waaronder ook deze knoflook.

Koop hier je zwarte knoflookbol:

Xenos
Albert Heijn
Jumbo – zwarte knoflookpoeder
Ook bij Crisp is het te koop, dit is een online supermarkt

Naar alle ingrediënten!

knoflook

Related Posts

Tips voor brownies: top 8!
Tips voor brownies: top 8!
Brownies bewaren
Brownies bewaren
Wat zijn savoiardi?
Wat zijn savoiardi?
Wat is ‘nduja?
Wat is ‘nduja?

Berichtnavigatie

Brownies bewaren
Tips voor brownies: top 8!

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst
Frikandellentaart
Graham crackers vervangen
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved