Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Zoete aardappel curry
Hartig

Zoete aardappel curry

9 augustus 201727 augustus 2018 18 comments

Vandaag heb ik weer een vegetarisch gerecht, namelijk een heerlijke en romige zoete aardappel curry. Deze curry is gemakkelijk om te maken en heb je zo op tafel. En natuurlijk is hij super lekker, ik heb er nu alweer zin in!

zoete aardappel curry

ZOETE AARDAPPEL CURRY

Wij eten vaak een curry thuis. Altijd als we niet weten wat we willen eten, dan maken we bijna altijd een curry. Of we bestellen wat, dat kan ook nog. Een curry is vaak snel gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. Met kip of rund, of juist vegetarisch, en dan met rijst, flatbread, quinoa of couscous.

Voor deze zoete aardappel curry heb ik een gele currypasta gebruikt, die vind ik heel goed passen bij de zoete aardappel, maar een rode currypasta kan ook prima. Een massamam currypasta past trouwens ook heel goed bij aardappel, die is wel iets kruidiger. De ene keer maak ik zelf een currypasta, maar ik koop ze ook wel kant-en-klaar. We hebben er altijd wel eentje klaarstaan in de voorraadkast. Een pasta zelf maken is natuurlijk niet heel moeilijk, maar het neemt wel weer wat meer tijd in beslag.

De gele currypasta geeft het een heerlijk scherp randje en een subtiele kerrie-smaak, en die kerrie vind ik zo lekker. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Wil je het liever niet te scherp, voeg dan wat minder currypasta toe en wat meer kokosmelk. Juist een liefhebber van heet eten? Doe er dan een wat meer pasta bij of een fijngesneden rode peper.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry

www.volgdekruimels.nl
4.67 van 3 stemmen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram rijst
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 4 eetlepels gele currypasta
  • 100 milliliter water
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 300 gram spinazie
  • 50 gram ongezouten pinda's

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op het pak klaar.
  • Was ondertussen de zoete aardappel en snijdt ze in stukjes, schillen is niet nodig. Snijdt ook de ui en knoflook fijn.
  • Verhit een pan met een laagje olie op middenhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook kort aan en voeg de zoete aardappel toe. Laat het ongeveer vijf minuten bakken.
  • Voeg de tomatenpuree en de gele currypasta toe. Bak het kort aan en giet dan het water en de kokosmelk toe. Laat het sudderen op het vuur tot de aardappel gaar is.
  • Doe op het laatst de spinazie er nog bij, roer tot de spinazie geslonken is.
  • Hak de pinda's fijn en strooi deze over het gerecht.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

zoete aardappelcurry met kokosmelk en spinazie

zoete aardappel curry


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

currykokosmelkpindaspinaziezoete aardappel

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Unicorncake!
Tortano – gevuld Italiaans brood

18 comments

  1. Loes schreef:
    9 augustus 2017 om 10:53

    Lekker recept dit! Ik eet toevallig vanavond ook zoete aardappel curry, maar wel net op een andere manier, met bloemkool en cashewnoten. Toch ga ik deze ook eens proberen, leuk voor wat afwisseling!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      9 augustus 2017 om 15:24

      Wat toevallig! Lijkt me ook lekker met bloemkool:).

      Beantwoorden
  2. Andrea schreef:
    9 augustus 2017 om 13:15

    Het ziet er lekker uit! Zelf ben ik niet zo van pittig eten, maar een beetje smaak moet er wel aan zitten.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      9 augustus 2017 om 15:25

      Ik houd zelf wel van pittig eten, maar altijd fijn als je het een beetje zelf kunt aanpassen.

      Beantwoorden
  3. nicole schreef:
    9 augustus 2017 om 15:54

    Het ziet er heerlijk uit moet ik zeggen. Ik heb nog nooit zoete aardappel gegeten eigenlijk, maar in dit gerecht lijkt het me wel wat.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      11 augustus 2017 om 12:42

      Gewoon een keer proberen! Zoete aardappel is echt heel lekker en je kunt er veel mee.

      Beantwoorden
  4. Charlotte Dona schreef:
    9 augustus 2017 om 18:35

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga het recept opslaan.

    Beantwoorden
  5. Maaike schreef:
    9 augustus 2017 om 19:16

    Jaaa ik ben dol op curry’s. Dit ziet er heerlijk uit en zo klinkt het ook!

    Beantwoorden
  6. Thomas Culinair schreef:
    10 augustus 2017 om 12:12

    Oh deze ziet er goed uit hoor! Ik maak de laatste tijd wat vaker bloemkoolrijst ipv ‘gewone’rijst en maak daar dan ook curry’s mee. Je kunt er zo lekker mee variëren, zodat je elke keer toch net even anders eet. Ik ben fan van curry’s haha 🙂

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      11 augustus 2017 om 12:42

      Ik heb nog nooit bloemkoolrijst gemaakt, maar zie het steeds vaker voorbij komen, toch maar eens proberen;).

      Beantwoorden
  7. Kristof schreef:
    10 augustus 2017 om 12:57

    Foto’s zien er mooi uit! Moet eerlijk toegeven dat ik die zoete aardappel nog niet getest heb…

    Beantwoorden
  8. Bregtje schreef:
    10 augustus 2017 om 13:35

    Groot fan van curry hier! Nooit gemaakt met zoete aardappel dus ik ga deze zeker toevoegen aan mijn to-make lijstje 🙂 Bedankt!

    Beantwoorden
  9. Sofie Katelijne schreef:
    10 augustus 2017 om 15:39

    Mmm, dit lijkt me heerlijk! Ben dol op zoete aardappel 🙂

    Beantwoorden
  10. Naomi Anna schreef:
    10 augustus 2017 om 16:57

    Ziet er ontzettend lekker uit! Ik ben helemaal into zoete aardappel de laatste tijd, dus ik ga dit zeker proberen!

    Beantwoorden
  11. Willem Meester schreef:
    10 augustus 2017 om 17:26

    Wauw, dit gerecht ga ik zeker van je stelen 🙂 Ziet er super uit.

    Beantwoorden
  12. Beau Bewust schreef:
    15 augustus 2017 om 16:53

    Dit ziet er echt waanzinnig lekker uit!

    Beantwoorden
  13. Dafne schreef:
    19 augustus 2017 om 12:39

    Curry! Lekker hoor. Krijg er spontaan zin in.

    Beantwoorden
  14. About Fashion Life schreef:
    21 augustus 2017 om 11:50

    Dit recept onthoud ik even, wat ziet dit er goed uit! X A

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Gestoomde bao buns
Frikandellentaart
Traditionele Groningse poffert
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved