Follow:
Hartig, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten vegetarisch, Recepten, Vegetarisch & veganistisch

Zoete aardappel curry

zoete aardappel curry

Vandaag heb ik weer een vegetarisch gerecht, namelijk een heerlijke en romige zoete aardappel curry. Deze curry is gemakkelijk om te maken en heb je zo op tafel. En natuurlijk is hij super lekker, ik heb er nu alweer zin in!

zoete aardappel curry

ZOETE AARDAPPEL CURRY

Wij eten vaak een curry thuis. Altijd als we niet weten wat we willen eten, dan maken we bijna altijd een curry. Of we bestellen wat, dat kan ook nog. Een curry is vaak snel gemaakt en je kunt er eindeloos mee variëren. Met kip of rund, of juist vegetarisch, en dan met rijst, flatbread, quinoa of couscous.

Voor deze zoete aardappel curry heb ik een gele currypasta gebruikt, die vind ik heel goed passen bij de zoete aardappel, maar een rode currypasta kan ook prima. Een massamam currypasta past trouwens ook heel goed bij aardappel, die is wel iets kruidiger. De ene keer maak ik zelf een currypasta, maar ik koop ze ook wel kant-en-klaar. We hebben er altijd wel eentje klaarstaan in de voorraadkast. Een pasta zelf maken is natuurlijk niet heel moeilijk, maar het neemt wel weer wat meer tijd in beslag.

De gele currypasta geeft het een heerlijk scherp randje en een subtiele kerrie-smaak, en die kerrie vind ik zo lekker. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. Wil je het liever niet te scherp, voeg dan wat minder currypasta toe en wat meer kokosmelk. Juist een liefhebber van heet eten? Doe er dan een wat meer pasta bij of een fijngesneden rode peper.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

Zoete aardappel curry

Aantal 4 personen

Ingrediënten

 • 300 gram rijst
 • 500 gram zoete aardappel
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • 4 eetlepels gele currypasta
 • 100 milliliter water
 • 300 milliliter kokosmelk
 • 300 gram spinazie
 • 50 gram ongezouten pinda's

Bereidingswijze

 1. Kook de rijst volgens de instructies op het pak klaar.
 2. Was ondertussen de zoete aardappel en snijdt ze in stukjes, schillen is niet nodig. Snijdt ook de ui en knoflook fijn.
 3. Verhit een pan met een laagje olie op middenhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook kort aan en voeg de zoete aardappel toe. Laat het ongeveer vijf minuten bakken.
 4. Voeg de tomatenpuree en de gele currypasta toe. Bak het kort aan en giet dan het water en de kokosmelk toe. Laat het sudderen op het vuur tot de aardappel gaar is.
 5. Doe op het laatst de spinazie er nog bij, roer tot de spinazie geslonken is.
 6. Hak de pinda's fijn en strooi deze over het gerecht.

zoete aardappelcurry met kokosmelk en spinazie

zoete aardappel curry


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

Share on
Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Loes

  Lekker recept dit! Ik eet toevallig vanavond ook zoete aardappel curry, maar wel net op een andere manier, met bloemkool en cashewnoten. Toch ga ik deze ook eens proberen, leuk voor wat afwisseling!

  9 augustus 2017 at 10:53
  • Reply Danella

   Wat toevallig! Lijkt me ook lekker met bloemkool:).

   9 augustus 2017 at 15:24
 • Reply Andrea

  Het ziet er lekker uit! Zelf ben ik niet zo van pittig eten, maar een beetje smaak moet er wel aan zitten.

  9 augustus 2017 at 13:15
  • Reply Danella

   Ik houd zelf wel van pittig eten, maar altijd fijn als je het een beetje zelf kunt aanpassen.

   9 augustus 2017 at 15:25
 • Reply nicole

  Het ziet er heerlijk uit moet ik zeggen. Ik heb nog nooit zoete aardappel gegeten eigenlijk, maar in dit gerecht lijkt het me wel wat.

  9 augustus 2017 at 15:54
  • Reply Danella

   Gewoon een keer proberen! Zoete aardappel is echt heel lekker en je kunt er veel mee.

   11 augustus 2017 at 12:42
 • Reply Charlotte Dona

  Dat ziet er heerlijk uit! Ik ga het recept opslaan.

  9 augustus 2017 at 18:35
 • Reply Maaike

  Jaaa ik ben dol op curry’s. Dit ziet er heerlijk uit en zo klinkt het ook!

  9 augustus 2017 at 19:16
 • Reply Thomas Culinair

  Oh deze ziet er goed uit hoor! Ik maak de laatste tijd wat vaker bloemkoolrijst ipv ‘gewone’rijst en maak daar dan ook curry’s mee. Je kunt er zo lekker mee variëren, zodat je elke keer toch net even anders eet. Ik ben fan van curry’s haha 🙂

  10 augustus 2017 at 12:12
  • Reply Danella

   Ik heb nog nooit bloemkoolrijst gemaakt, maar zie het steeds vaker voorbij komen, toch maar eens proberen;).

   11 augustus 2017 at 12:42
 • Reply Kristof

  Foto’s zien er mooi uit! Moet eerlijk toegeven dat ik die zoete aardappel nog niet getest heb…

  10 augustus 2017 at 12:57
 • Reply Bregtje

  Groot fan van curry hier! Nooit gemaakt met zoete aardappel dus ik ga deze zeker toevoegen aan mijn to-make lijstje 🙂 Bedankt!

  10 augustus 2017 at 13:35
 • Reply Sofie Katelijne

  Mmm, dit lijkt me heerlijk! Ben dol op zoete aardappel 🙂

  10 augustus 2017 at 15:39
 • Reply Naomi Anna

  Ziet er ontzettend lekker uit! Ik ben helemaal into zoete aardappel de laatste tijd, dus ik ga dit zeker proberen!

  10 augustus 2017 at 16:57
 • Reply Willem Meester

  Wauw, dit gerecht ga ik zeker van je stelen 🙂 Ziet er super uit.

  10 augustus 2017 at 17:26
 • Reply Beau Bewust

  Dit ziet er echt waanzinnig lekker uit!

  15 augustus 2017 at 16:53
 • Reply Dafne

  Curry! Lekker hoor. Krijg er spontaan zin in.

  19 augustus 2017 at 12:39
 • Reply About Fashion Life

  Dit recept onthoud ik even, wat ziet dit er goed uit! X A

  21 augustus 2017 at 11:50
 • Leave a Reply