Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)
Hartig

Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)

30 juni 201721 oktober 2017 1 comment

Tahini! Dit zie je vaak in recepten staan voor hummus en meestal koop je het in een potje bij de supermarkt of toko, maar je kunt het ook heel gemakkelijk zelf maken. En hiervoor heb je maar drie ingrediënten nodig!

zelf tahini maken

ZELF TAHINI MAKEN

Een tijdje geleden zou ik Baba Ganoush maken, maar ik kwam erachter dat ik geen tahini meer in huis had. De winkels waren al dicht en de kleine supermarkt bij mij in de buurt had helaas ook geen tahini in het assortiment. Veel zin om verder te fietsen naar een grotere supermarkt had ik ook niet echt en dus zat er niets anders op: ik moest de tahini zelf maken! Gelukkig is het echt ontzettend weinig werk, dus geen enkel probleem! Tahini is namelijk niets meer dan gemalen geroosterde sesamzaadjes met een beetje zout en olijfolie.

Bij het roosteren van de sesamzaadjes moet je wel even goed blijven opletten, want ze moeten niet te donker worden. Je kunt ze roosteren in de pan en in de oven, maar bij beide methodes moet je blijven kijken. In de pan duurt het allemaal wat langer en blijf je aan het roeren, maar je hebt er dan wel goed zicht op. De sesamzaadjes zijn klaar als ze heerlijk beginnen te ruiken en licht verkleurd zijn, zeker niet te donker. Daarna vermaal je de geroosterde sesamzaadjes in een blender of hakselaar tot een hele fijne droge pasta. Zorg ervoor dat alles goed is vermalen, schraap waar nodig langs de zijkanten van je blender/hakselaar met een spatel voor restanten die niet goed meegenomen zijn. En het enige wat je dan nog moet doen is het toevoegen van zout en olijfolie!

Tahini gebruik je als smaakmaker bij Baba Ganoush en hummus, maar je kunt in allerlei gerechten gebruiken. Laatst las ik dat iemand het zo puur op brood smeerde als beleg en dat vind ik persoonlijk veel te intens en niet zo lekker, maar gemengd met wat andere ingrediënten vind ik het heerlijk.

INGREDIENTEN & ZO MAAK JE HET

zelf tahini maken

Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
HOEVEELHEID: 150 milliliter

Ingrediënten
  

  • 200 gram sesamzaad
  • 3 theelepels olijfolie (+ eventueel iets extra)
  • (zee)zout

Instructies
 

  • Rooster eerst de sesamzaadjes. In de oven: leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreidt de sesamzaadjes, bak in ongeveer 10 tot 15 minuten. In de pan: doe de sesamzaadjes in een pan en verhit deze op middenhoog vuur, blijf de hele tijd roeren met een spatel. De sesamzaadjes zijn klaar als je ze goed kunt ruiken en ze een beetje verkleurt zijn.
  • Laat de sesamzaadjes even afkoelen.
  • Doe de sesamzaadjes in een blender of hakselaar en maal ze helemaal fijn tot een droge pasta.
  • Voeg dan langzaam de olijfolie toe en blijf malen. Voeg de zout toe en eventueel nog wat meer olijfolie om de tahini vloeibaarder te maken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!

zelf tahini maken

zelf tahini maken


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

sesamzaadtahini

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Cheesecakebars
Marshmallow botercrème

One comment

  1. Sofie schreef:
    8 augustus 2017 om 10:14

    Ik ben helemaal gek op tahini! Dit recept ga ik zeker eens uitproberen, ziet er zo lekker ui!! xx

    Beantwoorden

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved