Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Zelf garam masala maken
Hartig

Zelf garam masala maken

19 september 20189 maart 2020 Leave a comment

Garam masala is een specerijenmix die vaak wordt gebruikt in Indiase gerechten. Nu kun je zo’n mix natuurlijk kopen in de winkel, maar het is veel leuker en lekkerder om het zelf te maken. Hierdoor kun je de smaak aanpassen naar wat jij lekker vind en het is vaak een stuk goedkoper. Zelf garam masala maken? Lees dan snel verder.

Direct naar recept

Zelf garam masala maken

Ik vind het altijd heel erg leuk om zelf specerijen te mixen. Kant-en-klare specerijen- en kruidenmixen zijn vaak best wel duur en bevatten bijna altijd heel veel zout. Ik maak een mix altijd zonder zout, dat kan je later zelf wel toevoegen en het heeft dus voor mij echt geen functie.

Wanneer je zelf garam masala maakt, bepaal je ook precies wat je erin doet. Houd je van pittig? Dan doe je er wat meer peper of chili in, liever een zachtere en zoete versie? Dan voeg je juist minder peper toe en wat meer gember of kaneel.

Garam masala gebruik je bijvoorbeeld in Indiase butter chicken!

garam masala specerijen

Om de garam masala te maken heb ik voornamelijk gebruik gemaakt van gemalen kruiden. Je kunt ook korianderzaden gebruiken en ze vermalen, maar dit vind ik een stuk makkelijker. En sneller ook.

Voor kruidnagel, piment (die ronde bolletjes) en zwarte peper heb ik weer niet gekozen voor de vermalen variant. Deze specerijen verliezen wat van hun smaak als ze lang in een potje zitten en daarom is het smaakvoller om ze later zelf te malen in een vijzel.

Alle specerijen bak je eerst even aan in een pan. Het gaat dan zo ontzettend lekker ruiken in je keuken, alle geuren komen vrij. Pas op dat de specerijen niet verbranden. Die lekkere geur en vooral smaak is dan zo verdwenen.

garam masala maken

Alle specerijen heb ik fijn gemalen met een vijzel. Voor mij is een vijzel echt onmisbaar in een keuken, ik gebruik hem best wel vaak. Geen zin om te stampen en te vijzelen? Gooi dan alles in een koffiemolen en deze kleine machine neemt het werk over.

De kruiden kun je heel erg lang bewaren op een droge plek. Koop bijvoorbeeld van die handige specerijenpotjes.

Ingrediëntenlijst & bereidingswijze

zelf garama masala maken

Garam masala

www.volgdekruimels.nl
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken Pin recept
Je scherm blijft aan!
Voorbereiding 5 min
Bereiding 5 min
Totaal 10 min

Ingrediënten
  

  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 eetlepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 5 pimentkorrels
  • 1 laurierblad
  • snufje cayennepoeder
Heb je dit recept gemaakt?Laat het ons weten!
garam masalagemberkaneelkomijnkorianderkruidnagelpeper

Related Posts

Ultieme chocolate chip cookies recept
Ultieme chocolate chip cookies recept
Gevulde eieren maken (klassiek)
Gevulde eieren maken (klassiek)
Fudge met rozenwater
Fudge met rozenwater
Oreo brownies
Oreo brownies

Berichtnavigatie

Comfort Food: Indiase butter chicken
Comfort Food: Snelle appelkruimel met vanillesaus

Geef een reactie! Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Gestoomde bao buns
Kinder Bueno tiramisu
Oosterse kip met rijst
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Graham crackers vervangen

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved