Skip to content
site-logo

Volg de kruimels

| Eat the dream

  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Alle recepten
    • Zoet
    • Hartig
    • Feestdagen
  • Tips
    • Baktips
    • Kooktips
    • How to’s
    • Ingrediënten
  • Foodtalk
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
  • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken?
Zelf chocoladeletters versieren
Feestdagen

Zelf chocoladeletters versieren

28 november 202128 november 2021 17 comments

In de winkel liggen alweer van die prachtig versierde chocoladeletters. Van witte-, melk- of pure chocolade, met praline, karamel, nootjes of heel veel snoepjes. Deze chocoladeletters behoren wel tot mijn favorieten, ze zijn toch altijd een beetje extra lekker als ze helemaal mooi versierd zijn.

Maar nog leuker is het om ze zelf te versieren natuurlijk. Kun je lekker zelf kiezen wat je er graag op wilt hebben. Of maak ze met je kinderen, ik denk dat ze dit heel erg leuk gaan vinden. Tenzij ze alle snoepjes al van tevoren op hebben natuurlijk.

Zelf chocoladeletters versieren

Dit is wel één van mijn favoriete recepten voor deze Sinterklaas denk ik. Chocoladeletters zijn natuurlijk al super lekker, maar zo versieren is nog veel leuker en helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt.

zelf chocoladeletters versieren

zelf chocoladeletters versieren

Ik heb mijn chocoladeletter versierd met strooigoed, disco-dip, gouden strooisel, chocoladebolletjes en gouden eetbare glitter. En dat laatste is mijn favoriet, het liefst gooi ik overal eetbare glitter overheen.

Zo maak je ze!

Het is niet moeilijk om deze chocoladeletters te maken. Allereerst moet je beslissen of je een chocoladeletter wilt hebben van witte-, melk- of pure chocolade. Ik heb hiervoor een pure chocoladeletter gekocht, niet eentje zelfgemaakt, want dat vind ik echt teveel werk (en ik heb ook niet een goede vorm daarvoor, ook niet geheel onbelangrijk).

zelf chocolade ganache maken

Ganache van pure chocolade

Maak dan de ganache, deze ga je op de chocoladeletter spuiten. Ganache is een hele rijke chocoladesaus en ook die kun je maken van je chocolade naar keuze. Houdt de volgende verhoudingen aan:

Recept voor verschillende soorten ganache:
Witte chocoladeganache: 100 milliliter slagroom, 200 gram witte chocolade
Melk chocoladeganache: 100 millliliter slagroom, 150 gram melk chocolade
Pure chocoladeganache: 100 milliliter slagroom, 100 gram pure chocolade

Voor één letter heb je ongeveer de helft nodig van bovenstaand recept, maar aangezien je het moet spuiten en dat erg moeilijk gaat als je heel weinig in je spuitzak hebt, zou ik niet minder maken dan hierboven is aangegeven. Van de overgebleven ganache kun je nog lekkere chocoladetruffels maken. Laat het hiervoor helemaal afkoelen, rol het in bolletjes en rol ze vervolgens door cacaopoeder of kokosschaafsel.

Verwarm de slagroom voor de ganache tot het net niet kookt, giet het dan over de gehakte stukjes chocolade en wacht even tot het een beetje is gesmolten. Roer het dan door met een spatel, tot alles is gesmolten en het een mooi geheel vormt. Laat het afkoelen in de koelkast, tot het helemaal hard is geworden. Dit duurt wel een paar uur, dus houdt daar rekening mee.

Klik hier voor meer uitleg over het maken van chocoladeganache!

Doe de ganache in een spuitzak met een spuitmondje, ik gebruikte eentje met veel kartels, en spuit de ganache op je chocoladeletter. Je kunt eventueel ook even oefenen op een schaaltje met het spuiten. De gebruikte ganache hiervoor kun je weer gewoon in de zak spatelen en gebruiken.

Zorg ervoor dat je ganache niet te warm wordt door de warmte van je handen. Als je met je kinderen aan het versieren bent, is het verstandig om je chocoladeletters van tevoren een uurtje in de koelkast te leggen. Dan is hij lekker koud en blijft de ganache mooi zitten.

zelf chocoladeletters versieren

Als je de ganache erop gespoten hebt, kun je beginnen met versieren. Gebruik alles waar je zin in hebt, zoals nootjes, snoepjes, disco-dip, eetbare glitter, strooigoed, pepernoten, gedroogd fruit, stukjes karamel, koekjes en nog veel meer.

Succes!


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor alle recepten naar de receptenindex!

chocoladeganachesinterklaas

Related Posts

Online vlees bestellen: tips
Online vlees bestellen: tips
Kinder Bueno tiramisu
Kinder Bueno tiramisu
Stoofvlees met bier
Stoofvlees met bier
Pasta met ricotta en tomaat
Pasta met ricotta en tomaat

Berichtnavigatie

Pepernoten cheesecake glazen (no bake)
Crostata di lime al pinoli – Limoentaart met pijnboompitten

17 comments

  1. Yolanda schreef:
    8 november 2017 om 07:44

    Wat een leuk idee om zelf de letters te versieren!

    Beantwoorden
  2. Beau Bewust schreef:
    8 november 2017 om 09:05

    Superleuk gedaan! Dit ga ik ook zeker eens proberen 🙂

    Beantwoorden
  3. Lodi schreef:
    8 november 2017 om 16:24

    Super gaaf! En lekker natuurlijk

    Beantwoorden
  4. Tania schreef:
    8 november 2017 om 16:44

    Heel mooi gedaan. Is ook leuk om cadeau te doen vind ik. Heel origineel

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 november 2017 om 01:05

      Dankjewel! En zeker leuk om cadeau te doen inderdaad:).

      Beantwoorden
  5. luuk schreef:
    8 november 2017 om 17:31

    wel mooi, maar wel erg veel suiker eerlijk gezegd.

    Beantwoorden
  6. Bianca schreef:
    8 november 2017 om 19:32

    Super mooi en origineel 🙂

    Beantwoorden
  7. Joni schreef:
    8 november 2017 om 21:15

    Ooow wat een bommetje! Leuk idee ?

    Beantwoorden
  8. Joni schreef:
    8 november 2017 om 21:16

    Ooow wat een bommetje! Leuk idee ?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 november 2017 om 01:05

      Bedankt!

      Beantwoorden
  9. Davina schreef:
    8 november 2017 om 23:13

    Wat knap gedaan zeg! Ziet er des te lekkerder uit! Geen idee of het bij mij ook zo mooi zou lukken! Alvast bedankt voor het recept, wordt misschien wat om uit te proberen voor Sinterklaas!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 november 2017 om 01:06

      Oh dat lukt jou vast ook wel. Misschien even oefenen met het opspuiten, maar dat gaat goed komen hoor! En als je vragen hebt, dan hoor ik het natuurlijk graag!

      Beantwoorden
  10. Anne - Travelgoodies.nl schreef:
    9 november 2017 om 09:31

    Wat een leuk idee! Dit zullen mijn neefjes leuk vinden…

    Beantwoorden
  11. nicole schreef:
    9 november 2017 om 11:23

    Dit lijkt me ook echt iets wat kinderen enorm leuk vinden om te doen. Leuke manier om een letter te personaliseren ook.

    Beantwoorden
  12. Miss K schreef:
    9 november 2017 om 18:15

    Zo leuk steeds. Ook weer een leuk idee dit. De mooie foto’s doen je meteen watertanden

    Beantwoorden
  13. Judith schreef:
    10 november 2017 om 20:42

    Wat een leuk idee om te doen met de meiden, zijn allemaal dol op chocola

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      12 november 2017 om 01:06

      Ik ook!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Kruimeldeeg recept (basisrecept)
Gestoomde bao buns
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Oosterse kip met rijst

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
  • Sitemap
© 2023 | Volg de kruimels - All rights reserved