Skip to content

Volg de kruimels

  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
  • Home
  • Recepten
    • Zoet
      • Basisrecept (zoet)
      • Brood
      • Cakes
      • Cupcakes & muffins
      • Desserts
      • Dranken
      • IJs
      • Kleine lekkernijen
      • Koekjes
      • Plaatkoek, brownies & repen
      • Taarten
    • Hartig
      • Basisrecepten (hartig)
      • Bijgerechten
      • Borrelhapjes
      • Brood & pizza
      • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerechten vegetarisch
      • Hoofdgerechten vlees
      • Kruidenmixen
      • Ontbijt & lunch
      • Sauzen, dips & dressings
      • Sauzen & toppings
      • Soep
      • Tussendoortjes
      • Voorgerechten
      • Feestdagen
        • Sinterklaasrecepten
        • Kerstrecepten
  • Foodtalk
    • Info
      • Tips
      • How to’s
      • Ingrediënten
    • Hotspots
    • Inspiratie
    • Kookboeken
    • Kook- & bakgerei
    • DIY
  • About
    • Contact
    • Samenwerken?
Yoghurtijs
IJs

Yoghurtijs

21 juni 20179 oktober 2017 Danella 8 comments

De absolute favoriet van mijn vader: yoghurtijs! Voor Vaderdag maakte ik daarom ook dit frisse yoghurtijs voor het toetje en dat kwam goed uit, want het past perfect bij de barbecue en de warme dag.

yoghurtijs

YOGHURTIJS

‘Fior di latte gelato’ en ‘yogurt gelato’, het standaard recept van mijn vader bij de Italiaanse ijssalon. Altijd. En dus kon ik niets anders maken dan yoghurtijs voor het toetje met Vaderdag. Mijn zusje gaat altijd voor de ‘limone’, oftewel citroenijs, en m’n moeder meestal ijs van rood fruit. Ik probeer altijd van alles, maar heb dan ook altijd keuzestress. Zoveel smaken en het liefst zou ik ze allemaal willen proeven. IJs van chocolade, Nutella, banaan, vanille, meloen, bloedsinaasappel en ga zo maar door. Eén keer probeerde ik ook van dat blauwe smurfenijs, maar dat is te chemisch voor mij.

Voor dit yoghurtijs heb je wel een ijsmachine nodig. Wij hebben een ijsmachine die zelf koelt en de bak hoeft dus niet van tevoren in de vriezer. Super handig! Heb je geen ijsmachine, dan is het nog steeds wel mogelijk om het yoghurtijs te maken, maar dat kost heel veel tijd en heel veel geduld. Na het mixen moet je het ijs in in een bak in de vriezer doen en dan om het halfuur even roeren. Dan blijft het luchtiger, verdeel je de ijskristallen beter en wordt het niet één grote klomp. Ik heb het persoonlijk nog nooit gemaakt op deze manier, dus dat moet je dan even uitproberen.

Het yoghurtijs kun je een aantal weken bewaren in de vriezer. Haal het een kwartier tot een halfuur voor het serveren uit de vriezer, zodat je er bolletjes van kunt scheppen.

INGREDIENTENLIJST & ZO MAAK JE HET

yoghurtijs

Yoghurtijs

Recept afdrukken Pin recept
Porties 650 milliliter

Ingrediënten
  

  • 150 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram volle yoghurt (Griekse yoghurt)

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de suiker tot het bijna stijf is.
  • Voeg de volle yoghurt toe en spatel het door de slagroom.
  • Doe het in de ijsmachine en laat het 20 tot 25 minuten draaien. Doe het in de vriezer.

yoghurtijs

yoghurtijs


Volg mij ook op Facebook, Instagram en Pinterest! Maak je een gerecht van Volg de kruimels? Dan vind ik het heel leuk om te horen wat je ervan vond. Laat een reactie achter, neem contact met me op of tag me op social media met #volgdekruimels!

Ga voor meer recepten naar de receptenindex!

yoghurtijs

Yoghurtijs

Recept afdrukken Pin recept
Porties 650 milliliter

Ingrediënten
  

  • 150 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram volle yoghurt (Griekse yoghurt)

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de suiker tot het bijna stijf is.
  • Voeg de volle yoghurt toe en spatel het door de slagroom.
  • Doe het in de ijsmachine en laat het 20 tot 25 minuten draaien. Doe het in de vriezer.
yoghurtijs

Yoghurtijs

Recept afdrukken Pin recept
Porties 650 milliliter

Ingrediënten
  

  • 150 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram volle yoghurt (Griekse yoghurt)

Instructies
 

  • Klop de slagroom met de suiker tot het bijna stijf is.
  • Voeg de volle yoghurt toe en spatel het door de slagroom.
  • Doe het in de ijsmachine en laat het 20 tot 25 minuten draaien. Doe het in de vriezer.

ijsyoghurt

Related Posts

Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Yoghurtcake met blauwe bessen en citroen
Pompoencurry met linzen, yoghurt en granaatappel
Pompoencurry met linzen, yoghurt en granaatappel
Yoghurtcake met citroen
Yoghurtcake met citroen

Berichtnavigatie

Kruidenboter
Cubaanse kip met bakbanaan en rijst

8 comments

  1. Willem Meester schreef:
    22 juni 2017 om 10:34

    Dit ziet er lekker uit! Ik ben benieuwd of er ook een vegan versie van bestaat.

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      23 juni 2017 om 16:49

      Dankjewel:). Ik ga binnenkort eens aan de slag met een vegan-yoghurtijs. Als het allemaal lukt, plaats ik hem snel online!

      Beantwoorden
  2. Mylou schreef:
    22 juni 2017 om 20:29

    Lijkt me lekker! Wij hebben wel een ijsmachine, maar ik weet eigenlijk niet of je hier ook gewoon yoghurt in kan gooien. Kan dit in elke ijsmachine?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      23 juni 2017 om 16:46

      Lijkt me geen probleem!

      Beantwoorden
  3. Romee schreef:
    23 juni 2017 om 14:20

    Ziet er heerlijk uit! Denk je dat het met soyayoghurt ook zou lukken?

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      23 juni 2017 om 16:48

      Ik heb dit nog nooit geprobeerd, dus durf het niet te zeggen. Waar je op moet letten is dat er een hoog vetpercentage in zit, want hoe minder de vetpercentage is, hoe meer water er vaak in zit en hierdoor krijg je sneller kristallen. Dit proef je later wel.

      Binnenkort ga ik het zelf eens uitproberen, ben wel nieuwsgierig geworden.

      Beantwoorden
  4. Sarah schreef:
    26 juni 2017 om 18:06

    Ziet er heerlijk uit! En lekker fris inderdaad!

    Beantwoorden
    1. Danella schreef:
      26 juni 2017 om 23:19

      Dankjewel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular

Oosterse kip met rijst
Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook
Frikandellentaart
Peposo - Italiaanse runderstoofpot

Newsletter

Good to know

Elke oven werkt anders. De oventijden die genoemd worden in de artikelen zijn richtlijnen. Het zou kunnen dat het gerecht iets korter of iets langer in de oven moet. Zie je ergens eetlepels, theelepels of cups staan? Dan heb ik het altijd over de Amerikaanse maten. Deze zijn namelijk altijd hetzelfde qua inhoud, terwijl lepels etc. onderling veel verschillen.

Disclaimer

Alle inhoud van Volg de kruimels ligt vast onder copyright. Foto’s, artikelen en andere elementen mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend en Volg de kruimels is niet aansprakelijk voor enige direct of indirecte schade.

Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

  • Home
  • Receptenindex
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacy
© 2021 | Volg de kruimels - All rights reserved