Een croissant (of cruffin) gevuld met kaas en bacon.
Gang Breakfast, Lunch, Snack
Voorbereidingstijd 10minuten
Bereidingstijd 15minuten
Porties 8stuks
Equipment
Muffin/cupcake bakvorm
Ingrediënten
1blikcroissantdeeg
10plakjesbacon
200gramgeraspte kaas
zwarte peper(naar smaak)
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet de bakvorm een beetje in.
Haal het croissantdeeg uit het blik. Haal de driehoeken aan elkaar zitten, maar snijdt ze per twee los op de rechte snijlijn zodat je drie rechthoeken krijgt. Plak vervolgens de drie rechthoeken aan elkaar om een grote rechthoekige lap te krijgen.
Leg de plakjes bacon op het deeg, zorg dat het allemaal goed verdeeld is. Vervolgens strooi je de geraspte kaas erover. Welke kaas je wilt kun je helemaal zelf weten. Ik heb cheddar en emmentaler gebruikt, maar belegen kaas, een blauw kaasje of gruyere is ook lekker. Gewoon kiezen wat je lekker vindt.
Rol het deeg op aan de lange kant. Snijdt de rol vervolgens in 8 gelijke stukken met een scherp mes. Plaats de kleine rolletjes daarna in de muffinvorm.
Bak de cruffins af in 15 tot 18 minuten tot ze goudbruin zijn. Je kunt ze warm en koud eten.