Print
pepernoten cheesecake recept

Pepernoten cheesecake

Voorbereiding 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram roomkaas
  • 150 gram kwark
  • 50 gram poedersuiker (naar smaak)
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1 tot 2 theelepels speculaaskruiden
  • zakje pepernoten
  • sprinkles

Bereidingswijze

  1. Klop de roomkaas met een spatel luchtig en voeg de kwark toe. Klop met een spatel tot alles is gemengd.

  2. Voeg de poedersuiker en vanille-essence toe. Blijf proeven of er genoeg poedersuiker in zit, doe eventueel nog wat meer toe.

  3. Verdeel het mengsel over twee kommen. Voeg 1 à 2 theelepels speculaaskruiden toe, ook weer naar smaak.

  4. Doe wat pepernoten in de glazen, verdeel daarna het mengsel met de speculaaskruiden over de glazen. Opnieuw een laag pepernoten en daarna de andere helft van het mengsel (zonder speculaaskruiden). Maak het af met nog een paar extra pepernoten en sprinkles toe.