Print
zo maak je gnocchi

Gnocchi

Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

 • 500 gram kruimige aardappelen
 • 1 eidooier
 • 1 ei
 • 80-120 gram bloem (plus extra voor rollen)
 • 80 gram Parmezaanse kaas
 • zout en peper

Bereidingswijze

 1. Breng een grote pan met water aan de kook. Zout het water en doe de aardappelen erin. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn.

 2. Laat de aardappelen afkoelen en verwijder dan de schil. 

 3. Stamp de aardappelen tot een puree. Leg de puree op je aanrechtblad, voeg bloem toe (niet alles, maar voeg steeds wat meer toe tot het niet meer vochtig is) en maak een kuiltje. Doe de eidooer en het ei, de Parmezaanse kaas en een snuf zout en peper in het kuiltje. 

 4. Kneed in 2 tot 5 minuten tot een deeg. Kneed niet te lang, stop als alles gemengd is en je een bol hebt.

 5. Verdeel het deeg in een aantal stukken en rol het tot je lange rollen hebt. Snijdt er stukjes af van 1,5 tot 2 centimeter. Optioneel: rol de stukjes over een vork voor de kenmerkende vorm.

 6. Klaarmaken door ze te koken: Breng water aan de kook en doe de gnocchi erin (niet te veel tegelijk). Ze zijn klaar als ze gaan drijven, ongeveer 2 minuten. Ook lekker om daarna nog even met een saus mee te bakken voor meer smaak.

 7. Klaarmaken door ze te bakken: Verhit olijfolie en een beetje boter in een pan. Bak de gnocchi tot ze een knapperig korstje hebben. Ook lekker om ze op te bakken met kruiden en een beetje knoflook.