Print
appel drogen

Gedroogde appel


Ingrediƫnten

  • appel
  • citroensap
  • zonnebloemolie
  • kaneel

Bereidingswijze

Heteluchtoven

  1. Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Haal het klokhuis eruit, het is niet nodig om de appels te schillen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en dep ze met keukenpapier droog.

  2. Meng citroensap met een paar druppels zonnebloemolie en kaneel en bestrijk elk schijfje lichtjes met het mengsel.

  3. Leg de appelschijfjes in de oven op ongeveer 50 graden (of de laagst mogelijke temperatuur van je heteluchtoven) en laat ze erin liggen tot ze gedroogd zijn (dit duurt wel 3 a 4 uur). 

In de oven

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden Celsius.

  2. Snijd de appel in hele dunne schijfjes. Haal het klokhuis eruit, het is niet nodig om de appels te schillen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en dep ze met keukenpapier droog.

  3. Meng citroensap met een paar druppels zonnebloemolie en kaneel en bestrijk elk schijfje lichtjes met het mengsel.

  4. Leg de appelschijfjes in de oven tot ze gedroogd zijn, ongeveer 1 uur.