Print
hartige recepten

Kokosrijst met kip, avocado en granaatappel


Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

Voor de kokosrijst

  • 400 gram rijst
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 theelepel verse gemberrasp

Voor de kip

  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper

Voor de saus

  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • snufje zout en peper

En de rest

  • 2 paprika's
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels granaatappelpitjes
  • 4 eetlepels cashewnoten (ongezouten)
  • bosje koriander of peterselie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Doe de kokosmelk met genoeg water (ongeveer het dubbele van de kokosmelk, dit ligt aan de pan - zorg dat de rijst straks onder water staat) en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. Snijdt de kip in grote stukken, bestrooi met de kerriepoeder en de paprikapoeder. Breng nog op smaak met wat zout en peper. Snijdt de paprika's in repen.

  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kip gaar. Wanneer de kip bijna gaar is voeg je de paprika toe om nog even te bakken.

  4. Doe de kokosrijst voor de saus in een pannetje en voeg alle ingrediƫnten toe. Meng goed en laat doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Giet de rijst af wanneer het gaar is en laat even uitdampen. Snijdt ondertussen de avocado in blokjes en hak de cashewnoten kleiner.

  6. Verdeel de rijst, de kip en de paprika over de borden. Leg de avocadoblokjes erbij en strooi de granaatappelpitjes en de cashewnoten erover. Voeg als laatste de saus en eventueel wat verse peterselie of koriander toe.