Print
curry met kokos

Kokokcurry met groenten en limoen


Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Aantal 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 courgette
  • 200 gram mais
  • halve limoen (sap)
  • zout en peper
  • 200 gram noodles
  • verse koriander

Bereidingswijze

  1. Snijdt de knoflook en ui fijn. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.

  2. Verhit ondertussen een pan met water voor de noodles.

  3. Voeg de rode currypasta en de verse gember toe aan de ui en knoflook. Meng alles met elkaar en laat even staan. Voeg daarna de kokosmelk en de sojasaus toe. Laat een beetje sudderen op zacht vuur.

  4. Snijdt de courgette in blokjes en voeg het samen met de mais toe aan de curry.

  5. Kook ondertussen de noodles gaar en voeg ze toe aan de curry.

  6. Breng op smaak met limoen, zout en peper. Verdeel over de borden en garneer met verse koriander (of verse peterselie) en nog wat extra limoen.