Print
recept mexicaans friet

Mexicaanse patatje


Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gram kip
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
  • 3/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 100 milliliter water
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 200 gram zwarte bonen
  • zout en en peper
  • 750 gram patat (of friet)
  • kaas (zoveel je wilt)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en zet de frituurpan alvast aan (of zet de Airfryer klaar).

  2. Snijdt de kip in kleine blokjes. 

  3. Verwarm een beetje olie in een pan. Pers de knoflookteen uit en doe dit bij de olie. Voeg daarna de kip toe.

  4. Voeg ondertussen de paprikapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe en laat even bakken. 

  5. Giet het water bij en de tomatenblokjes. Breng aan de kook en kook in tot je een dikke saus hebt. Bak ondertussen de patat gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.

  6. Voeg daarna de zwarte bonen toe en breng op smaak met zout en peper.

  7. Doe de patat onderin een schaal, schept de kip erbovenop en maak het af met geraspte kaas. Zet de ovenschaap in de oven en haal het eruit als de kaas is gesmolten.