Print
kaneelkoekjes met witte chocolade

Snickerdoodles met witte chocolade


Voorbereiding 45 minutes
Kooktijd 30 minutes
Wachttijd 2 hours
Totale tijd 1 hour 30 minutes
Aantal 24 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter (ongezouten)
  • 180 gram lichte basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 350 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 repen witte chocolade
  • kaneelsuiker (suiker en kaneel gemegd, naar eigen smaak)

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de beurre noisette. Doe de boter in een pan en laat op middenhoog vuur smelten, blijf het doorroeren. Eerst zul je zien dat de eiwitten zich gaan scheiden, er komt dan een laagje op de boter te liggen. Blijf doorroeren tot er schuim ontstaat en daarna zul je zien dat de boter langzaamaan gaat verkleuren. Je wilt de boter een beetje bruin hebben, maar het mag niet verbranden.

  2. Laat de boter afkoelen.

  3. Meng de basterdsuiker en de kristalsuiker en meng de boter erbij. Voeg het ei toe, spatel tot gemengd, en voeg daarna de eidooier aan, spatel opnieuw tot gemengd.

  4. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, baking soda, kaneel en zout) en de vanille-essence. Voeg de droge ingrediënten bij het mengsel met suiker en boter. Doe dit in drie gedeeltes en voeg elk gedeelte pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

  5. Koel het deeg af in de koelkast voor twee uren, of in de vriezer voor dertig minuten. Om het deeg goed te koelen, moet je het een beetje plat maken en in vershoudfolie wikkelen.

  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden Celsius.

  7. Maak bolletjes van het deeg en doe er steeds een blokje witte chocolade in. Ik maak met behulp van een eetlepel (Amerikaanse maat) steeds twee helften en voeg die bij elkaar. Dan heb je steeds dezelfde grootte bolletjes.

  8. Rol de bolletjes door de kaneelsuiker en leg ze op het bakpapier. Houdt genoeg ruimte tussen de koekjes en bak desnoods een paar keer. Bak de snickerdoodles in de voorverwarmde oven voor acht à tien minuten.

  9. Schuif het bakpapier met de koekjes op het aanrecht en laat de koekjes helemaal afkoelen. Ze zijn zacht, dus niet er proberen af te halen (dan gaan ze zeker kapot).