Print
pulled pork maken recept

Pulled pork uit de oven

Voorbereiding 30 minutes
Kooktijd 4 hours
Totale tijd 4 hours 30 minutes

Ingrediƫnten

  • 1 kilo varkensschouder (of procureur)
  • 10 verse peperkorrels (of 1 theelepel gemalen zwarte peper)
  • 3 kruidnagels
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel cayennepoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 portie barbecuesaus (recept op blog)

Bereidingswijze

  1. Leg de varkensschouder ongeveer een halfuur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijdt het overtollige vet eraf.

  2. Zet de oven aan op 110 graden Celsius.

  3. Maak de specerijenmix (dry-rub) en smeer de varkensschouder in met een royale laag van de dry-rub. Leg het vlees in een ovenschaap (het liefst op een rekje) en zet hem in de oven.

  4. Laat hem zeker anderhalfuur tot twee uur in de oven staan, tot het vlees een kerntemperatuur heeft van ongeveer 60 graden. Smeer de varkensschouder in met de barbecuesaus, zet opnieuw in de oven.

  5. Breng tot een temperatuur van 80 graden. Bedek dan het vlees met aluminiumfolie (zodat het niet verbrand) tot het rond de 85/88 graden is.

  6. Laat het vlees minstens een halfuur rusten. Vang al het kookvocht op om het later weer bij het getrokken vlees te doen. trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Meng eventueel nog met wat extra barbecuesaus.