Print
butter chicken recipe

Butter chicken


Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram kip
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 theelepels garam masala
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 blikjes tomatenpuree (140 gram)
  • 100 milliliter water
  • 150 milliliter slagroom
  • 400 gram rijst
  • zout en peper
  • paar takjes verse koriander
  • handje ongezouten cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kip in kleine stukken. Voeg de yoghurt, citroensap en 3 theelepels garam masala toe. Dek af en laat een halfuur marineren in de koelkast.

  2. Snipper de uien en snijdt de knoflook fijn. Doe een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot zacht. Voeg daarna 1 theelepel garam masala toe en de paprikapoeder en laat even bakken.

  3. Voeg dan de tomatenpuree en het water toe en breng aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken tot de tomatenpuree wat zoeter is geworden van smaak. Haal van het vuur en giet de slagroom erbij.

  4. Doe alles in een blender en mix het fijn of gebruik een staafmixer. Wil je ene hele gladde saus? Gebruik dan ook nog een zeef om het mengsel te zeven.

  5. Doe het mengsel terug in de pan en voeg de kip toe. Breng het aan de kook en laat koken op middenhoog vuur tot de kip gaar is. 

  6. Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.

  7. Snijdt ondertussen de koriander en ongezouten cashewnoten fijn. Breng alles op smaak met zout en peper.

  8. Verdeel over de borden en garneer met koriander (of peterselie) en cashewnoten. Voor een frisse noot is citroensap erg lekker.