Print

Barbecuesaus

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel worchestersaus
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijdt de ui en knoflook in kleinere stukken. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.

  2. Voeg dan alle andere ingrediĆ«nten toe en breng aan de kook. Laat het goed doorkoken tot de saus dikker is geworden. Stop wanneer je de saus dun of dik genoeg vindt. 

  3. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wil je de saus iets zoeter? Voeg dan nog wat bruine suiker toe. 

  4. Zeef de saus en bewaar het in de koelkast.