Print
falafel met couscous

Couscous met falafel en aubergine


Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 stuks aubergines
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 200 gram yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • bosje peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram couscous
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 400 tot 500 gram falafel

Bereidingswijze

  1. Snijdt de aubergine in plakjes. Bestrooi ze met wat zout en peper en olie. Grill de plakken in een (grill)pan. Leg ze even opzij op een bord.

  2. Maak de tzatziki. Snijdt de komkommer in de lengte doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Snijdt in kleine stukjes. Snijdt ook de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Voeg alles bij de yoghurt en een beetje olijfolie en mix. 

  3. Kook water voor de couscous. Verkruimel in blokje kruidenbouillon in het water.

  4. Doe de couscous in een schaal en voeg het water toe. Volg de instructies op de verpakking van de couscous om te zien hoeveel water je nodig hebt. Dek af met vershoudfolie. Haal halverwege de folie eraf en maak de couscous even los met een vork.

  5. Bak ondertussen de falafel. 

  6. Doe de couscous in een kom of op een bord, leg de falafel erbij, de gegrilde aubergine en tzatziki.