Print
taart kwark citroen

Citroen kwarktaart

Springvorm gebruikt van 20 cm.

Ingrediƫnten

  • 50 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram bastognekoeken (of andere biscuits)
  • 20 gram kristalsuiker
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 500 gram kwark
  • 5 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

  1. Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. Maak hiervoor de springvorm los. Leg een vel bakpapier over de bodem en doe de rand er weer bovenop. Klik hem vast.

  2. Verwarm de roomboter in een pannetje of in de magnetron tot het gesmolten is.

  3. Verkruimel de koekjes, voeg de kristalsuiker toe en de gesmolten boter. Meng alles door elkaar. Doe het mengsel in de springvorm en druk het even aan.

  4. Klop de slagroom met een paar scheppen witte basterdsuiker tot het stijf is. Voeg daarna de kwark toe en de resterende basterdsuiker. Gebruik een spatel om het voorzichtig te mengen.

  5. Rasp de helft van de citroen en voeg de zest toe aan het kwarkmengsel. Knijp de citroen uit tot je 50 milliliter hebt. 

  6. Leg ondertussen de blaadjes gelatine te weken in koud water. Verwarm het citroensap en doe de gelatine erbij. Knijp de blaadjes even uit en roer goed door tot alles is gesmolten.

  7. Laat even afkoelen en voeg dan al roerend toe aan het kwarkmengsel. Spatel nog even door tot alles is gemengd en giet het mengsel in de springvorm.

  8. Laat minstens 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast.