Print
gezonde kapsalon

Gezonde kapsalon met zoete aardappel en kip


Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 300 gram kipfilet
  • 1/4 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel korianderpoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • snufje kaneel
  • snufje zout en peper
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • bosje peterselie
  • olie
  • chilisaus (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijdt de zoete aardappel in repen en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olie en doe er zout en peper bij. Zet ze in de oven en bak ze gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten. Hussel ze halverwege even door elkaar.

  2. Snijdt ondertussen de kip in dunne plakjes. Doe de kip in een schaal en voeg olie en de specerijen (kerrie, komijn, koriander, gember, paprika, kaneel, zout en peper) toe. Pers 2 knoflooktenen uit en voeg het toe. Meng alles door elkaar.

  3. Verhit een pan en bak de kip gaar.

  4. Zet een ovenschaal klaar en begin met opbouwen. Leg als eerste de zoete aardappel op de bodem en leg de kip daarbovenop. Strooi er kaas overheen en zet het in de oven tot de kaas gesmolten is.

  5. Maak ondertussen de yoghurtsaus. Doe de yoghurt in een schaaltje en pers de laatste knoflookteen uit. Snijdt de helft van de komkommer door midden en haal het vruchtvlees eruit. Snijdt de komkommer en de peterselie in kleine stukjes. Meng alles door de yoghurt.

  6. Doe de sla in een schaal en voeg de overige komkommer en de cherrytomaten toe.

  7. Haal de gezonde kapsalon uit de oven, doe er sla bij en yoghurtsaus. Eventueel kun je er nog chilisaus bij serveren.