Print
pompoen met risotto

Risotto met pompoen

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram risotto-rijst
  • 0,5 liter witte wijn
  • 1,5 liter groentebouillon
  • bosje peterselie
  • klont boter
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijdt de pompoen in kleine stukjes.

  2. Verhit een pan met olijfolie. Doe de pompoen erin met een beetje zout en peper en een halve theelepel paprikapoeder. Bak de pompoenblokjes aan tot ze bijna gaar zijn. 

  3. Haal de pompoen eruit en pureer de helft. Laat even staan.

  4. Verhit de bouillon en zet dit alvast klaar. 

  5. Snipper de ui fijn en snijdt de knoflook fijn. Doe nog een beetje olijfolie in de pan van de pompoen en fruit de ui en de knoflook aan.

  6. Voeg de rijst toe (ongekookt) en roer even tot de rijst glazig is geworden.

  7. Voeg de gepureerde pompoen toe en een beetje wijn. Wacht even en begin dan te roeren. Steeds als de risotto droog begint te worden, voeg je nieuwe bouillon of wijn toe. Schepje voor schepje, niet teveel in één keer. 

  8. Blijf proeven tot de rijst beetgaar begint te worden.

  9. Voeg de pompoenblokjes toe en blijf nog steeds bouillon toevoegen als het droog wordt.

  10. Is de rijst klaar? Doe de peterselie erin en het klontje boter. Roer tot de boter is opgelost en schep direct op.