Print
cranberry compote

Cranberry compote

Aantal 2 potjes vol

Ingrediƫnten

  • 200 milliliter sinaasappelsap
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • 200 gram cranberry's (vers of diepvries, geen gedroogde)
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 bolletje piment
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Doe de sinaasappelsap, de suiker en de honing in een pan. Spoel de cranberry's even af met water en doe deze ook in de pan. Breng het aan de kook.

  2. Voeg ondertussen de kruidnagels, steranijs, kaneelpoeder en de piment toe en laat rustig doorkoken. Roer regelmatig even door.

  3. De cranberry's poppen open en alles wordt meer een gelei. Haal de pan van het vuur af, als het op een jam begint te lijken.

  4. Verwijder de kruidnagel, steranijs en piment. Doe de compote in een glazen pot en sluit hem goed af, laat hem afkoelen of serveer hem warm.