Print
pepernotencake

Pepernotencake


Aantal 10 plakjes (of 12 als je wat dunner snijdt)

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • snufje zout
  • 100 gram pepernoten
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel amandelschaafsel (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en vet de cakevorm in.

  2. Mix de roomboter met de kristalsuiker luchtig en voeg dan de bloem, eieren en melk toe.

  3. Voeg dan de speculaaskruiden, cacaopoeder en het zout toe en mix tot gemengd.

  4. Meng de pepernoten (houdt een paar over voor de bovenkant) met de maïzena, tot ze bedekt zijn met een dun laagje. Dit voorkomt dat de pepernoten teveel zakken in het beslag. Doe de pepernoten bij het beslag en spatel het voorzichtig door elkaar. 

  5. Giet het beslag in de cake vorm, strooi er nog wat extra pepernoten over en eventueel wat amandelschaafsel, en bak hem af in 60 minuten in de oven. De cake is klaar als je er een prikker in kunt steken en deze er weer schoon uitkomt. 

  6. Laat hem afkoelen op een rooster.