Print
oosterse kip met rijst

Oosterse kip met rijst

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 300-400 gram kipfilet
  • zout en peper
  • 2 eetlepels maïzena
  • 400 gram rijst
  • 3 tenen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 cup water
  • beetje limoensap
  • bosuitjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • olie (om in te bakken)

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kip in stukken, strooi er een beetje zout en peper over en bedek ze met een laagje maïzena. 

  2. Verhit olie in een pan en bak de stukjes kip tot ze gaar zijn en een beetje goudbruin zijn geworden.

  3. Haal de kip uit de pan en laat ze even uitlekken op een bord met keukenpapier o.i.d..

  4. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Begin ondertussen met de saus. Rasp de knoflook en gember fijn, verhit een beetje olie in een pan en doe de rasp van de knoflook en de gember erbij.

  6. Voeg de sojasaus, de zoete ketjap, de basterdsuiker, chilipoeder, het water en de limoensap toe. Verhit de saus tot het kookt en laat even doorkoken tot het in gaat dikken.

  7. Op het moment dat de saus dikker wordt, voeg je de kip toe aan de saus. Laat het nog een paar minuten koken tot het een kleverige saus is geworden.

  8. Verdeel de rijst en de kip over de kommen. Snijdt wat bosuitjes in ringen en strooi deze met de sesamzaad over de kip en rijst.