Print
witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

Witte chocolade panna cotta met aardbeiensaus

Aantal 4 personen

Ingrediënten

Voor de panna cotta:

  • 400 milliliter slagroom
  • 40 gram suiker
  • 1 vanillepeul
  • 150 gram witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine

Voor de aardbeiensaus

  • 225 gram aardbeien (diepvries)
  • 20 gram suiker

Bereidingswijze

De panna cotta:

  1. Doe de slagroom in een pannetje en verwarm het met de suiker. Schraap het merg uit de vanillepeul en doe het merg en de twee helften peul bij de panna cotta.

  2. Voeg de witte chocolade toe als het warm is, blijf het doorroeren tot alles is gesmolten.

  3. Leg ondertussen de gelatineblaadjes in koud water om zacht te worden.

  4. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatineblaadjes één voor één toe en laat het oplossen.

  5. Zeef het mengsel en verdeel het over de glaasjes.

  6. Zet ze in de koelkast en laat ze koud worden en opstijven. 

Voor de aardbeiensaus:

  1. Doe de aardbeien in een pannetje met de suiker en laat het doorkoken tot het een moes wordt.

  2. Maal de saus fijn met een blender, staafmixer of in een hakmolen en zeef het daarna.

  3. Verdeel de saus over de panna cotta, maar wel pas als die is opgestijfd.