Print
cream of tartar merengue

Italiaanse meringue (kookschuim)

Ingrediƫnten

  • 100 gram eiwit
  • 75 gram poedersuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 85 gram water

Bereidingswijze

  1. Weeg de eiwitten af en klop ze op met de poedersuiker. 

  2. Doe ondertussen de kristalsuiker en het water in een pannetje en zet hem op het vuur. Je hoeft hier niet in te roeren, maar laat de suiker rustig oplossen. 

  3. Breng het tot een kookpunt, tot het een heldere vloeistof is geworden (het moet niet bruin worden, dus doe het vuur niet te hoog.

  4. Laat de eiwitten draaien in de keukenmachine met de garde op de laagste stand en giet heel voorzichtig de suikersiroop erbij. Doe dit in een klein straaltje en pas op dat de suiker niet gaat rondvliegen, giet dus niet rechtstreeks op de garde, maar ernaast.

  5. Laat hem nu op de middelste stand draaien tot het schuim afgekoeld tot een lauwe temperatuur, opgestijfd en stevig is geworden. 

  6. Verwerk het eiwitschuim direct, want hij wordt direct harder.