Print
snelle aioli recept

Snelle aioli

Aantal 200 milliliter

Ingrediƫnten

  • 3 tenen knoflook (groot, anders 4 kleinere)
  • 1/2 theelepel zout (eventueel wat extra)
  • 2 eidooiers
  • 175 milliliter zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel witte wijnazijn
  • scheutje citroensap
  • peper (naar smaak)

Bereidingswijze

  1. Hak de tenen knoflook heel fijn. Strooi het zout over de knoflook en plet alles met een mes tot een pasta.

  2. Doe de eidooiers, de knoflook met het zout, de zonnebloemolie, de witte wijnazijn, het citroensap en een beetje peper in een hoge en smalle beslagkom. 

  3. Doe de staafmixer in het mengsel en zet hem aan. Beweeg een paar keer op en neer, tot alle olie is opgenomen. 

  4. Voeg eventueel nog wat zout en meer peper toe naar smaak.