Print
perentaart

Perentaart met vanille en amandelschaafsel

Aantal 1 taart (10-12 mensen)

Ingrediënten

voor de bodem:

  • 220 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 80 gram suiker
  • half ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 milliliter melk
  • 1 vanillepeul
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eidooiers
  • 2,5 eetlepels bloem
  • 0,5 eetlepel maïzena
  • 2 peren
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en kneed het tot een deegbal. Maak er dan een platte schijf van, bedek het met folie en laat het een uur rusten in de koelkast. 

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet je bakvorm in met een beetje boter.

  3. Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte en bekleed je vorm ermee. Snijdt al het overtollige deeg weg. 

  4. Bedek je bodem met bakpapier en doe er daarna een blinde vulling in (rijst, bonen of keramische ballen). Bak hem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal hem daarna eruit en laat hem afkoelen.

  5. Maak ondertussen de vanillesaus. Doe hiervoor de melk in een pan en schraap de vanille uit de peul, doe de zaadjes en de vanillepeul bij de melk en verwarm het. 

  6. Mix in een ander schaal de suiker en eidooiers en mix daarna de bloem en maïzena erin. Doe er een paar lepels warme melk bij en klop het tot er geen klontjes meer inzitten.

  7. Doe het mengsel met de eidooiers bij de melk en blijf kloppen met een garde. Breng het aan de kook en laat een paar minuten koken, het wordt dan steeds dikker. 

  8. Doe de vanillesaus in een kom, dek af met folie en laat even afkoelen.

  9. Snijdt dan de peren in dunne plakjes. Doe de vanillesaus in de taartbodem en leg de plakjes peer er recht in. 

  10. Bak hem dan in 20 tot 30 minuten af, tot de korst mooi goudbruin is en de peren wat zachter zijn geworden. 

  11. Rooster tot slot nog het amandelschaafsel tot het lichtbruin is gekleurd in een pan en strooi dit over de taart heen.