Print
no bake cheesecake met frambozen

No bake cheesecake met frambozen

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram biscuitjes
  • 40 gram roomboter
  • 15 gram lichte of bruine basterdsuiker
  • 250 gram slagroom
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram frambozen (diepvries is prima)
  • 1 vanillepeul (of 1 theelepel vanille-essence)
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Vermaal de koekjes tot een fijn kruim. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg het bij de kruimels wanneer het is gesmolten. Voeg de basterdsuiker toe en meng tot alles is gemengd.

  2. Verdeel het kruim over de glazen.

  3. Mix de slagroom tot het bijna stijf is. Mix in een andere kom de roomkaas zacht en luchtig. Voeg de slagroom toe in twee delen en mix tot alles is gemengd en opgestijfd is. 

  4. Verdeel het mengsel in drie gelijke delen over drie kommen.

  5. Vermaal de frambozen, bewaar een paar voor in de glazen, en zeef alle pitjes eruit. 

  6. Doe 3/4 van de frambozen bij één van de drie kommen en de overige 1/4 bij de andere met de vanille. Doe in de andere kom de rasp van de citroen. Je hebt nu één kom mengsel met frambozen, eentje met een beetje frambozen en vanille en eentje met citroenrasp.

  7. Doe eerst het frambozenmengsel in de glazen (gaat het makkelijkste met een spuitzak), dan het mengsel met de frambozen en vanille en als laatste die met citroenrasp. 

  8. Maak het af met nog wat frambozen en je bent klaar!