Print
Pompoencurry met linzen, yoghurt, limoen en granaatappel

Pompoencurry met linzen, yoghurt en granaatappel

Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemberpoeder
  • 140 gram tomatenpuree (2 blikjes)
  • 2 liter groentebouillon
  • 250 gram rode linzen
  • 1 limoen
  • 400 gram rijst
  • zout en peper
  • 1 granaatappel
  • 4 eetlepels yoghurt
  • verse koriander (of peterselie)

Bereidingswijze

  1. Zet alvast een pan met water op het vuur voor de rijst.

  2. Schil de pompoen, haal het vruchtvlees eruit en snijdt de pompoen in blokjes.

  3. Snipper de uien en snijdt de knoflook fijn. Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan in de pan. 

  4. Voeg de specerijen toe en bak deze kort even mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en de groentebouillon. Breng het aan de kook.

  5. Voeg de pompoen en de rode linzen toe en laat het zachtjes koken.

  6. Snijdt de limoen door de helft en voeg het sap van één helft toe aan de curry. 

  7. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing in de pan met water. 

  8. Haal de pitjes uit de granaatappel en snijdt de overgebleven limoen in partjes.

  9. De pompoencurry is klaar als de linzen en de pompoen zacht zijn en het water iets verdampt en opgenomen is. Breng nog op smaak met zout en peper.

  10. Verdeel de pompoencurry en de rijst over de kommen. Doe een eetlepel yoghurt bij de curry en voeg de granaatappelpitjes, limoen en de verse koriander (of peterselie) toe.