Print
hasselback potatoes

HASSELBACK POTATOES

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Aantal 4 aardappelen

Ingrediënten

  • 4 aardappelen (groot)
  • 50 gram roomboter
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 theelepel peper
  • 1/4 theelepel paprikapoeder (gerookt)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Was de aardappel goed en haal eventuele plekjes weg.
  3. Leg de aardappel tussen twee spatels, pollepels of eetstokjes (iets in ieder geval), dit helpt je om de aardappel niet helemaal door te snijden.
  4. Snijdt met een scherp en dun mes dunne plakjes. Zorg ervoor dat je de aardappel niet helemaal doorsnijdt, de onderkant moet aan elkaar vast blijven. Houdt de aardappel bij elkaar door aan weerszijden hem aan te drukken.
    hasselback potatoes making
  5. Spoel de aardappel nog één keer af onder de kraan.
  6. Smelt de boter met een teen knoflook en de peper en paprikapoeder. Leg de aardappel op een rooster en smeer ze in met de gesmolten boter.
  7. Doe ze vervolgens in de oven voor 40 minuten. Smeer ze tussendoor nog twee keer in met de gesmolten boter.
  8. De Hasselback potatoes zijn klaar als ze knapperig en goudbruin zijn en wanneer de plakjes een beetje uit elkaar zijn gaan staan.
  9. Breng ze nog verder op smaak met peper en zeezout en je bent klaar!