Print
zo maak je krokante aardappelen

Krokante aardappelen met rozemarijn en knoflook


Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 400 gram iets kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • rozemarijn
  • tenen knoflook
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen voor ongeveer tien tot vijftien minuten in water met zout. Spoel ze daarna af met koud water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Snijdt ze daarna door de helft en nogmaals door de helft en doe ze in een ovenschaal.
  4. Zorg ervoor dat alle aardappelpartjes bedekt zijn met een laag olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe de knoflooktenen en rozemarijn erbij en hussel alles door elkaar.
  5. Bak de aardappels gaar in de voorverwarmde oven. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid duurt dit een halfuur tot een uur. De aardappels zijn klaar als ze goudbruin zijn. In de Airfryer kost het twintig minuten tot een halfuur op 180 graden Celsius.