Print
sinaasappel curd

SINAASAPPEL CURD

Recept voor sinaasappel curd.
Aantal 250 milliliter

Ingrediënten

  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • 100 milliliter sinaasappelsap (meestal zijn 2 middelgrote perssinaasappels genoeg)
  • 4 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 20 milliliter citroensap
  • 1 theelepel vanille-essence (of een halve vanillepeul)
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van één sinaasappel en pers twee sinaasappels uit tot je 100 ml sap heb.
  2. Zet een pan met water op en plaats er een kom in, zorg dat de kom de pan afsluit en dat hij niet het water raakt.
  3. Klop de eidooiers met de suiker los in de kom en voeg de rasp van de sinaasappel toe, het sinaasappelsap, het citroensap en de vanille-essence.
  4. Blijf het mengsel kloppen met een garde. Er ontstaat eerst een schuim en langzamerhand wordt het minder helder, verdwijnt het schuim en wordt het steeds dikker. Stop wanneer het iets dikker is dan vla.
  5. Haal het van het vuur af en voeg al roerend de boter toe in klontjes. Blijf roeren totdat alles is opgelost.
  6. Schenk de sinaasappel curd in een weckpot of ander afsluitbaar bakje en laat het een paar uur afkoelen in de koelkast.