Print
pull apart breekbrood met knoflook en cheddar

BREEKBROOD MET KNOFLOOK EN PARMAZAANSE KAAS

Recept voor een breekbrood met knoflook en cheddar.
Aantal 1 brood

Ingrediënten

  • 250 gram bloem voor witbrood
  • 4 gram instant gist
  • mespunt zout
  • 175 milliliter lauwwarm water
  • 50 gram boter
  • 1 teen knoflook (in kleine stukjes)
  • zout en peper
  • 80 gram cheddar (geraspt)

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem in een beslagkom en voeg het gist en de zout toe. Zorg er wel voor dat het zout en het gist elkaar niet raakt, dus het gist aan de ene kant en de zout aan de andere kant.
  2. Voeg langzaam water toe en kneed het door. Is het te droog, wat meer water, is het te nat, iets meer bloem.
  3. Kneedt het ongeveer tien minuten tot een soepel en elastisch deeg. Doe het in een kom met folie erover en laat 25 minuten rijzen op een warme plek.
  4. Haal het deeg eruit en kneedt een paar keer door, om alle lucht eruit te halen. Maak er een rol van en laat opnieuw 25 minuten rijzen.
  5. Smelt de boter met de knoflook en een beetje zout en peper.
  6. Druk het lucht weer uit het deeg en verdeel het in 10 bolletjes. Vul deze met een beetje cheddar en rol er mooie bolletjes van.
  7. Smeer ze in met de gesmolten boter en zet ze in het bakblik, zorg ervoor dat er nog ruimte rondom de bolletjes deeg zit. Laat het nu 45 minuten tot een uur rijzen. Na het rijzen zit er geen ruimte meer tussen het deeg.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  9. Smeer het brood nu nog één keer in met de gesmolten boter, heel voorzichtig, en bak het brood af in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Strooi de overgebleven cheddar over het brood, als die nog tien minuten in de oven moet. Doe je dit eerder, dan heb je kans dat het verbrand.