Print
zoete aardappelsoep

ZOETE AARDAPPELSOEP MET KOKOS EN LIMOEN

Recept voor een zoete aardappelsoep met kokos en limoen.
Aantal 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappel (geschild)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • gerookte paprikapoeder
  • korianderpoeder
  • komijnpoeder
  • 700 milliliter groentebouillon
  • 1 limoen
  • 1 spaanse peper
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 4 eetlepels crème fraîche (vloeibaarder gemaakt met een beetje water)
  • verse koriander

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snij hem in stukjes. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijdt de Spaanse peper (hoeveelheid naar smaak).
  2. Fruit de ui, de knoflook en de peper kort aan in de pan, met een beetje olie. Voeg het paprikapoeder, de koriander en komijn toe. Bak even aan en voeg dan de zoete aardappelstukjes toe.
  3. Voeg de groentebouillon toe en kook de zoete aardappel gaar in ongeveer vijftien minuten. Controleer of de aardappel gaar is, de stukjes moeten zacht zijn.
  4. Rasp de schil van een halve limoen en doe dit bij de soep.
  5. Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep in een blender of met de staafmixer.
  6. Verwarm de soep nog een paar minuten en breng ondertussen op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep over de kommen. Garneer de soep met koriander of peterselie en voeg crème fraîche en limoensap naar smaak toe.