Print
cakerol met sinaasappel curd en room

CAKEROL MET SINAASAPPEL CURD EN ROOM

Recept voor een cakerol van biscuit met een vulling van sinaasappelcurd en room.
Aantal 8 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel maïzena (gezeefd)
  • 75 gram bloem (gezeefd)
  • 200 milliliter slagroom
  • suiker
  • 100 gram roomkaas
  • 1 hoeveelheid sinaasappel curd (zie website voor recept)

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers au-bain-marie luchtig met de helft van de suiker. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost, de eidooiers lichtgeel zijn geworden en het mengsel lobbig is.
  3. Klop de eiwitten in een vetvrije kom op, met de andere helft van de suiker en de maïzena. De eiwitten zijn klaar als het mengsel glanzend is en er pieken op blijven staan.
  4. Spatel één lepel van het eiwit bij de eidooiers. Voeg dan de helft van de eidooiers bij de eiwitten en spatel het voorzichtig door. Doe daarna hetzelfde met de andere helft.
  5. Spatel de bloem bij het mengsel. Doe dit in drie delen en voorzichtig, je wilt het lucht er niet uitkloppen.
  6. Vul een spuitzak met het mengsel en spuit dit op het bakpapier in een rechthoekige vorm (ongeveer 20 bij 30 centimeter). Je kunt dit ook doen met een spatel en dan voorzichtig uitsmeren.
  7. Zet de cake in de oven voor 12 minuten. Haal het uit de oven en laat goed afkoelen.
  8. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Klop daarna de roomkaas los en spatel dit door de slagroom.
  9. Keer de cake om en bestrijk het met de sinaasappel curd en het roommengsel. Begin met rollen aan de lange kant.
  10. Strooi nog wat poedersuiker over de cakerol en decoreer eventueel met wat sinaasappel.