Print
cupcakes

Basisrecept voor cupcakes

Aantal 18 cupcakes

Ingrediënten

  • 230 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 230 gram kristalsuiker
  • 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepels vanille-essence (of de zaadjes van een halve vanillepeul)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en zet een muffinvorm met cupcakevormpjes klaar.
  2. Mix de boter met de suiker en voeg de bloem, de eieren, het bakpoeder en de vanille-essence toe.
  3. Mix tot alles gemengd is en doe het beslag in de vormpjes (ik doe meestal 40 gram beslag per vormpje).
  4. Zet de muffinvorm met het beslag in de oven en bak gaar in ongeveer 20 minuten. De cupcakes zijn klaar als ze goudbruin zijn en een saté-prikker er schoon uit komt, als je hem erin prikt.
  5. Laat afkoelen.