Print
Italiaanse limoentaart met pijnboompitten

Crostata di lime al pinoli - Limoentaart met pijnboompitten

Recept voor een Italiaanse limoentaart met pijnboompitten en slagroom.
Aantal 10 personen

Ingrediënten

  • 70 gram boter
  • 150 gram maria-biscuits
  • 1 limoen
  • 300 milliliter gecondenseerde melk (één blikje)
  • 3 eidooiers
  • 40 gram pijnboompitten
  • 250 milliliter slagroom (met een beetje suiker)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Smelt de boter op laag vuur en verkruimel de Maria-biscuits.
  3. Meng de biscuits met het gesmolten boter en druk deze in de vorm voor de bodem van de taart. Bak hem af in 10 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen.
  4. Rasp de limoen en knijp hem uit voor de sap.
  5. Meng de gecondenseerde melk met het sap van de limoen, de helft van de geraspte schil en de eidooiers.
  6. Giet het uit over de bodem en strooi de pijnboompitten erover. Bak hem af in de oven voor 25 minuten, tot de bovenkant een beetje gekarameliseerd is.
  7. Koel de taart en klop intussen de slagroom met een beetje suiker stijf. Spuit deze over de taart en verdeel de rest van de geraspte schil van de limoen erover.