Print
meatball marinara broodje

MEATBALL MARINARA BROODJE

Aantal 2 broodjes

Ingrediƫnten

Voor de gehaktballetjes:

  • 150 gram gehakt (ongekruid)
  • 50 gram parmazaanse kaas (geraspt)
  • 15 gram paneermeel
  • 1/2 ei
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel rozemarijn
  • zout en peper

Voor de tomatensaus:

  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 bleekselderijstengel
  • 1 wortel
  • 500 milliliter passata
  • zout en peper

Overig:

  • 1 ciabatta
  • 100 gram kaas (geraspt)

Bereidingswijze

  1. Verhit een beetje olie in een pan met een dikke bodem. Snipper de ui en snijdt de knoflook in kleine stukjes en fruit deze kort aan in de olie.
  2. Snijdt de winterpeen en de bleekselderij in kleine stukjes en doe deze bij de knoflook en de ui. Bak ze aan tot ze zacht zijn geworden.
  3. Voeg de passata en de kruiden toe en laat het een halfuur sudderen op het vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak ondertussen de gehaktballetjes door alle ingrediƫnten (zout en peper) in een grote kom te doen en even te kneden. Draai er balletjes van en bak ze in een beetje olie gaar.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  6. Snijdt de ciabatta open en verdeel de gehaktballetjes over het brood. Bedek de gehaktballetjes met de tomatensaus en de geraspte kaas en zet het in de oven. Bak hem in de oven, tot de kaas is gesmolten.