Print
cheesecakebars

Cheesecakebars

Recept voor romige cheesecakebars. Benodigdheden: Een rechthoekige vorm, van ongeveer 18 x 30 centimeter (of een andere vorm met ongeveer dezelfde inhoud), mixer en aluminiumfolie.
Aantal 15 vierkantjes

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 180 garm biscuits
  • 30 gram bruine bastardsuiker
  • 300 gram roomkaas
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram sour cream
  • 1 eetlepel citroensap
  • mespunt zout
  • 1 theelepel vanille-essence (of zaadjes van 1/2 vanillepeul)
  • 3 eieren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Bekleedt de vorm met aluminiumfolie, zorg dat er geen gaten inzitten.
  2. Smelt de boter op laag vuur in een pan. Maal de koekjes fijn en voeg deze toe aan de gesmolten boter met de bruine basterdsuiker. Meng alles door elkaar en druk het in de vorm.
  3. Bak de bodem af in tien minuten in de oven en laat even afkoelen. Verlaag na het bakken de temperatuur van je oven naar 120 graden Celsius.
  4. Klop de roomkaas luchtig in een kom en voeg de kristalsuiker toe. Mix tot het gemengd is.
  5. Voeg dan de sour cream, het citroensap, de zout en de vanille toe en mix tot gemengd. Voeg de eieren één voor één toe.
  6. Giet het mengsel in de vorm en zet hem in de oven voor ongeveer 30 minuten. De cheesecake is klaar als de zijkanten licht opbollen en het nog wiebelig is in het midden.
  7. Laat de cheesecake voor minstens vijf uren afkoelen in de koelkast en snijdt in vierkantjes.