Print
zelf tahini maken

Zelf tahini maken (sesamzaadpasta)

Aantal 150 milliliter

Ingrediƫnten

  • 200 gram sesamzaad
  • 3 theelepels olijfolie (+ eventueel iets extra)
  • (zee)zout

Bereidingswijze

  1. Rooster eerst de sesamzaadjes. In de oven: leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreidt de sesamzaadjes, bak in ongeveer 10 tot 15 minuten. In de pan: doe de sesamzaadjes in een pan en verhit deze op middenhoog vuur, blijf de hele tijd roeren met een spatel. De sesamzaadjes zijn klaar als je ze goed kunt ruiken en ze een beetje verkleurt zijn.
  2. Laat de sesamzaadjes even afkoelen.
  3. Doe de sesamzaadjes in een blender of hakselaar en maal ze helemaal fijn tot een droge pasta.
  4. Voeg dan langzaam de olijfolie toe en blijf malen. Voeg de zout toe en eventueel nog wat meer olijfolie om de tahini vloeibaarder te maken.