Print
carrot cake roll

CARROT CAKE ROLL

Benodigdheden: mixer, bakplaat en bakpapier.
Aantal 12 personen

Ingredi├źnten

Voor de cake:

  • 100 gram bloem
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout
  • 3 eieren
  • 110 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram geraspte wortel

Voor de roomkaasvulling:

  • 300 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 theelepel vanille-essence (of zaadjes van een halve vanillepeul)
  • 60 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 20 milliliter citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius en bekleedt de bakplaat met bakpapier.
  2. Zeef de bloem en voeg de kaneel, bakpoeder en zout toe.
  3. Mix de eieren met de suiker tot het dik en schuimig wordt. Voeg de olie en geraspte wortel toe en spatel daarna de bloem erdoorheen.
  4. Giet het over de bakplaat tot een dikte van ongeveer anderhalf centimeter. Bak het in de oven voor 15 tot 20 minuten.
  5. Leg de cake op een vlak oppervlakte, draai hem om en verwijder het bakpapier. Leg er een vel schoon bakpapier op en rol de cake op met het bakpapier ertussen (plakt het niet aan elkaar). Laat hem afkoelen.
  6. Mix de roomkaas, vanille, boter, citroen en poedersuiker. Ontrol de cake, smeer de roomkaasvulling erop en rol hem weer op. Bestrooi met een beetje poedersuiker.