Print
zoete aardappel curry

Zoete aardappel curry

Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gram rijst
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 4 eetlepels gele currypasta
  • 100 milliliter water
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 300 gram spinazie
  • 50 gram ongezouten pinda's

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op het pak klaar.
  2. Was ondertussen de zoete aardappel en snijdt ze in stukjes, schillen is niet nodig. Snijdt ook de ui en knoflook fijn.
  3. Verhit een pan met een laagje olie op middenhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook kort aan en voeg de zoete aardappel toe. Laat het ongeveer vijf minuten bakken.
  4. Voeg de tomatenpuree en de gele currypasta toe. Bak het kort aan en giet dan het water en de kokosmelk toe. Laat het sudderen op het vuur tot de aardappel gaar is.
  5. Doe op het laatst de spinazie er nog bij, roer tot de spinazie geslonken is.
  6. Hak de pinda's fijn en strooi deze over het gerecht.