Print
tortano gevuld italiaans brood

Tortano - gevuld Italiaans brood

Aantal 1 brood

Ingrediƫnten

  • 500 gram bloem (voor wit brood)
  • 1 theelepel zout (fijn zeezout)
  • 300 milliliter lauwwarm water
  • 7 gram instant gist
  • 100 gram rode pesto
  • 200 gram cheddar (geraspt)
  • 100 gram spianata Romana (of een andere salami)
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Leg de bloem op het werkblad en maak er een kuiltje in. Strooi de zout op de bloem, giet driekwart van het water in de kuil en doe daar de gist in.
  2. Begin beetje bij beetje de bloem bij het water te voegen en ga dan het deeg kneden tot je een elastisch deeg hebt (minstens tien minuten).
  3. Leg het deeg in een kom, dek het af met een vochtige theedoek of vershoudfolie en laat het dertig minuten rijzen.
  4. Klop de lucht eruit na de eerste rijs en kneed een paar minuten door. Leg het weer in de kom, dek het af en laat opnieuw rijzen voor dertig minuten.
  5. Sla de lucht er weer uit en rol het deeg uit tot een rechthoek. Smeer de rode pesto erop en beleg met de cheddar en salami. Strooi er nog wat zout en peper op (vers gemalen) en rol hem op. Doe dit voorzichtig en stukje voor stukje.
  6. Leg de deegrol in de vorm, plak de uiteindes aan elkaar en zorg ervoor dat de naad van de rol aan de onderkant zit. Dek hem weer af en laat hem nu 60 minuten rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  8. Zet het brood in de oven voor 20 tot 30 minuten. Het brood is klaar als de bovenkant goudbruin is en hard is geworden. Haal hem dan uit de oven, laat tien minuten afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rek.