Print
focaccia met olijven en tomaten

Focaccia met olijven

Ingrediƫnten

  • 300 milliliter lauwwarm water
  • 7 gram instant gist
  • 500 gram bloem (type 00)
  • 7 gram zout
  • 50 milliliter olijfolie (+ wat extra)

Bereidingswijze

  1. Voeg de instant gist bij het water en laat een paar minuten staat, tot er belletjes verschijnen.
  2. Doe de bloem in een grote kom, voeg de zout en 50 milliliter olijfolie toe en maak een kommetje. Giet het water met de gist erin.
  3. Mix even door met een vork, tot het meeste vocht is opgenomen en kneed dan rustig met je handen door.
  4. Haal het deeg uit de kom en kneed minstens tien minuten goed door. Tot er een heel zacht en elastisch deeg ontstaat.
  5. Maak er een bolletje van en smeer deze in met een beetje olijfolie. Leg hem in een kom en dek af met vershoudfolie of een theedoek. Laat het rijzen voor 60 minuten, tot het deeg is verdubbeld.
  6. Vet je bakvorm in met olijfolie. Leg het deeg in de vorm en smeer het in met olijfolie. Prik er met je vingers gaten in en doe de olijven en de tomaten in de gaten. Strooi er wat peper en zout over.
  7. Dek het af met vershoudfolie en laat opnieuw 45 tot zestig minuten rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  9. Bak het brood af in twintig tot dertig minuten. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen op een rek.