Print

Kerrie- kokossoep

Aantal 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gram kip
  • 1 centimeter verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • theelepels kerriepoeder
  • theelepel gemalen koriander
  • theelepel gemalen komijn
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 800 liter groentebouillon
  • 300 gram peulen
  • zout en peper
  • 250 gram eiernoedels
  • bosje verse koriander
  • 4 eetlepels seroendeng

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kip in kleine stukjes, snijdt de knoflook fijn en rasp de gember.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de knoflook, gember en kip kort aan met de kerrie, gemalen koriander en komijn.
  3. Voeg de kokosmelk en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het zachtjes koken, tot de kip gaar is en de soep iets is ingedikt.
  4. Snijdt de peulen in reepjes en doe ze bij de soep, laat het een paar minuten meekoken.
  5. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en kook de eiernoodles volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Verdeel de soep over de kommen, voeg de mie toe en maak het af met wat verse koriander (of peterselie) en seroendeng.