Print
pompoensoep met appel en kikkererwten

Pompoensoen met appel en kikkererwten

Aantal 4 personen

Ingrediënten

Voor de kikkererwten:

  • 400 gram kikkererwten (uit blik)
  • scheutje olie
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel chillipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Voor de pompoensoep:

  • 1 kilo pompoen (zonder pitten en vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appel
  • 1 liter bouillon (kip- of groentebouillon)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chillipoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 4 theelepels gedroogde cranberry's
  • 4 volle theelepels crème fraîche of zure room

Bereidingswijze

Voor de kikkererwten:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

  2. Lek de kikkererwten uit en spoel ze af met wat water. Dep ze daarna droog met wat keukenpapier en doe ze in een ovenschaal.

  3. Doe er een scheutje olie bij en de specerijen. Schudt alles door elkaar en zorg dat alles is bedekt. 

  4. Zet hem in de oven voor 20 tot 25 minuten, tot ze lekker knapperig zijn geworden.

Voor de pompoensoep:

  1. Snijdt de pompoen in stukken en verwijder de zaden en het vruchtvlees. Het is niet nodig om de pompoen te schillen (tenzij het een hele harde schil heeft, dat gebeurd soms bij wat oudere pompoenen). 

  2. Leg de pompoen op een bakplaat, vet ze in met wat olie en bak ze ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn geworden. 

  3. Snijdt de ui in grove stukken en verhit daarna wat olie in een pan. Doe de pompoen, de uien en de knoflook in de pan en laat even fruiten. 

  4. Verwijder het klokhuis van de appel, snijdt hem in vieren en doe hem ook in de pan. Ook hier is het niet nodig om de appel te schillen.

  5. Voeg de bouillon toe en laat hem op het vuur sudderen tot alles zacht is geworden.

  6. Doe alles in een blender en mis tot het een gebonden soep is. Doe de soep weer terug in de pan en laat even sudderen.

  7. Voeg alle specerijen toe en zout en peper naar smaak. 

  8. Verdeel de soep over de kommen. Voeg wat gedroogde cranberry's toe, de crème fraîche en natuurlijk de kikkererwten. Heerlijk met wat brood.